Okullar hangi illerde açılacak? MEB İlkokul, ortaokul lise yüz yüze eğitime başlayan şehirler!
Okullar ne zaman açılacak? Kabine toplantısının ardından yüz yüze eğitime başlayan iller ve kademeler açıklandı. 2 Mart itibariyle tüm ilkokullar, 8 ve 12. sınıflar okula başlayacak. Öğrenciler kendi yaşadıkları şehirlerdeki okulların son durumunu merak ediyor. Peki hangi illerdeki okullar açıldı? İşte MEB 2020-2021 okullarda yüz yüze eğitim saatleri!
ABONE OLCumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitimin detaylarını bildiren basın açıklaması yapıldı. Alınan kararlar doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerine yerinde karar uygulaması başta olmak üzere il bazlı olarak başlandığı ifade edildi. Birinci dönemi uzaktan eğitimle tamamlayan öğrenciler için ikinci dönem okullarda ders zili çalmaya başlayacak. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler takip edilerek düşük, orta, yüksek ve çok yüksek illerde okullar kademeli olarak açılacak. Vaka sayısının diğer şehirlere göre az olduğu illerde okullar açılırken. Fazla olduğu illerde ise kademeli olarak risk oluşturmayacak şekilde eğitim verilecek. Peki ortaokul ve liseler hangi illerde açılacak? İşte MEB Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ve tüm detaylar…
OKULLAR HANGİ İLLERDE AÇILDI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrası Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklenen basın açıklaması geldi. Eğitim ve öğretime il bazlı başlanacağı bildirilen açıklamada “ 2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanacaktır.” ifadesi yer aldı.
DÜŞÜK VE ORTA İLLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR!
Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, İlkokullarda, ( 1,2,3,4) ortaokullarda (5,6,7,8) ve liselerde (9,10,11,12.) yüz yüze eğitim 2 Mart tarihi itibariyle başladı.
Okul öncesi eğitim kurumları tam zamanlı olarak, İlkokul öğrencileri haftada 2 gün, ortaokul 5,6,7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün, sınav yılı olan 8. sınıflar seyreltilmiş gruplar olarak haftada 12-22 saat, lise hazırlık 9, 10,11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün yüz yüze eğitim alacak. Üniversite sınavına girecek 12. sınıflar ise haftada 16-24 saat olacak şekilde okullarda eğitim alabilecek. İşte eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan düşük ve orta riskli iller;
Düşük riskli (mavi) gösterilen iller; Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman, Hakkari, Muş, Ağrı, Diyarbakır, Iğdır, Bingöl, Van, Şırnak, Ağrı
Orta riskli (sarı) gösterilen iller; Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars
YÜKSEK VE ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLERDE KADEMELİ EĞİTİM DÖNEMİ!
Milli Eğitim Bakanlığı, haftalık vaka sayısının yüksek olduğu illerde daha farklı bir yöntem izledi. Okul öncesi eğitim kurumları tam zamanlı açılırken, ilkokullar (1,2,3,4) seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün, 8. sınıflar seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat ve 12. sınıflar ise haftada 16-24 saat arasında yüz yüze eğitime başlayacak.
Özel eğitim gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. İşte yüksek ve çok riskli iller;
Yüksek riskli (turuncu) gösterilen iller; İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Kırıkkale, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Kütahya, Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak.
Çok yüksek riskli (kırmızı) gösterilen iller; Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Sinop, Samsun, Amasya, Aksaray, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Rize, Osmaniye, Adıyaman.
YÜZ YÜZE EĞİTİM VELİ ONAYINA BIRAKILACAK!
Milli Eğitim Bakanlığı okullarda eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak illeri duyurdu. Bu açıklamanın ardından gözler yüz yüze eğitimin zorunlu olup olmadığına çevrildi. MEB tarafından yapılan açıklamada “ Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım bütün illerde veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir” ifadesi yer aldı. Çocuklarını okula göndermek istemeyen aileler okul yönetimleriyle irtibata geçerek uzaktan eğitim için başvuru yapabilecek. Okula gitmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak.
ZİYA SELÇUK'TAN " OKULLARI AÇIYORUZ" PAYLAŞIMI
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda uzaktan eğitim sürecinde yanlarında olan velilere, öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. İşte Bakan Ziya Selçuk'un yaptığı o paylaşım;
YERİNDE KARAR SÜRECİ EĞİTİM KURUMLARININ AÇILMA VE UYGULAMA KRİTERLERİ!