Asyalı mültecilerin kabusu olan Yunanistan, Ukraynalı göçmenlere kucak açtı

Her gün adalara geçmek için denize açılan onlarca düzensiz göçmene Ege'de kabus yaşatan Yunanistan'ın, Ukrayna'dan gelen mültecileri misafir etmek için uygun koşulları hazırlamaya çalıştığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2022 02:11 GÜNCELLEME 05.03.2022 09:09 GÜNCEL
Asyalı mültecilerin kabusu olan Yunanistan, Ukraynalı göçmenlere kucak açtı

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, hükümet yetkililerinin geniş katılımı ile yapılan toplantıda, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle yurtlarından ayrılmak zorunda kalan Ukraynalı için izlenecek yol haritası çıkarıldığı kaydedildi.

MİSAFİRHANE KAPASİTESİ 30 BİNE ÇIKARILABİLECEK

Bugüne dek 2 bin 704 Ukraynalının "geçici misafir" statüsü ile Yunanistan'a geldiği belirtilerek, bunlardan sadece 50'sinin konaklama merkezinde kalmak için talepte bulunduğu ifade edildi. 5 bin kişilik kapasiteye sahip misafirhane bulunduğu ancak bunun ileride 30 bine çıkarılabileceği belirtildi.

AB ÜLKELERİNE GİDEN UKRAYNALILARA 12 AYLIK GEÇİCİ KORUMA STATÜSÜ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun savaştan kaçarak AB ülkelerine giden Ukraynalılara 12 aylık geçici koruma statüsü verilmesi kararını Yunanistan'ın da uygulayacağı belirtilen açıklamada, Sağlık ve Eğitim Bakanlıklarının da gerekli hazırlıkları yaptığı ifade edildi.

Yunanistan'ın zulmünden kurtulan göçmenler yaşadıklarını anlattı! Korku dolu anlar

Yunanistan'ın ölüme terk ettiği 19 göçmen donarak hayatını kaybetti

Turizm, yeme içme sektörü, teknoloji firmaları ve tarımdaki iş gücü açığı değerlendirmesi yapılarak, ülke içindeki insan gücü ile karşılanamayan istihdam açıklarının Ukraynalı mülteciler tarafından karşılanmasını sağlayacak çalışmaların da başlatıldığı kaydedildi.

KAYNAK : AA