Camide hem Kur'an-ı Kerim hem de yazılım öğreniyorlar

Eyüpsultan'da bulunan Nişancı Mustafa Paşa Camii'nde Kur'an-ı Kerim derslerinin yanında yazılım, matematik ve tarih gibi dersler de veriliyor. Öğrenciler, camide hem ibadetlerini yapıyor hem de LGS'ye hazırlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2022 17:54 GÜNCELLEME 03.06.2022 18:39 GÜNCEL
Camide hem Kur'an-ı Kerim hem de yazılım öğreniyorlar

İstanbul Eyüp'te bulunan Nişancı Mustafa Paşa Camii'nde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için matematik, bilgisayar yazılımı ve farklı alanlarında eğitim faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Ortaokul öğrencileri için LGS, lise öğrencileri içinse yazılım dersi veriliyor.

Nişancı Camii imamı Emin Şahin'in girişimleri ve Eyüpsultan İlçe Müftülüğü başta olmak üzere hayırseverlerin desteğiyle başlatılan projede, ortaokul öğrencileri camiye gelip, burada LGS'ye hazırlanıyor. Osmanlı döneminde sıbyan mektebi olarak kullanılan caminin bir bölümünde, akıllı tahta ve bilgisayarlar aracılığıyla bu eğitim veriliyor. Cami öğrencilerinden Esma'nın, burada aldığı eğitimle bir hesap makinesi kodladığı belirtiliyor.

Öğrenciler için cami içinde ayrıca çocuklar için hazırlanan "çocuk market" isimli bir platform bulunuyor. Camiye ibadet etmeye gelen ve eğitim alan çocuklar, burada istedikleri atıştırmalığı hayırseverler aracılığıyla alabiliyor.

Camide gönüllü yazılım eğitimi veren Turgut Yanartaş, Haber7'ye yaptığı açıklamada, yeni eğitim döneminin başlamasıyla üniversite öğrencilerine de ders verileceğini söyledi. Bu proje ve bundan sonraki projelerde her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Yanartaş, "Eski öğrencilerin de katılımı devam edecek" diye konuştu.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Nişancı Camii İmam-Hatibi Emin Şahin, "Burada gençlere internet üzerinden yazılım ve matematik konusunda, eğitime destek konusunda ne yapabiliriz dedik. Yaz tatilinden beri okul çocuklarıyla olan diyaloğumzu hiç kesmedik biz. Hafta için her gün ikindi namazına müteakip burada Kur'an-ı Kerim öğrenme, kültürel etkinlik yapma, onlarla vakit geçirme programını hala devam ettiriyoruz. Kadın kollarımızın kurulması, genç kızlarımızın gelip burada sohbet etmeleri gibi çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızda Eyüpsultan İlçe Müftülüğü arkamızda durdu" diye konuştu.

Aynı zamanda Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünde görev yapan İmam Emin Şahin, bu projenin ilçedeki diğer camilerde de uygulanması için girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

Süreci yakından takip eden ve destek veren Eyüpsultan Müftülüğü Şube Müdürü Günay Özer ise, şunları söyledi:

"Eyüpsultan Müftülüğü olarak biz hem dini eğitim hem ilmi çalışmalar ve sosyal etkinlikler noktasında elimizden gelen bütün desteği veriyoruz. Camilerimizde güzel hizmetlerimiz var. Biz üç sacayağı konusunda özellikle adım atmaya çalıştık. Birincisi 'hafızlık en çok Eyüpsultan'a yakışır' diye hafızlık çalışmalarımızı yaptık. İkincisi, tabi Eyüpsultan gençlik çalışmaları açısından çok verimli bir yer. Hem tarihi konumu, hem de Eyüp Sultan hazretlerinin varlığı nedeniyle. Sayın Emin hocamızın önderliğinde. Burası hem tarih, hem teknoloji birleşince, hocalarımız da devreye girince çok harika bir hizmetin kapısı açılmış oldu. Akıllı tahtalarımızın, bilgisayarlarımızın olması bu hizmetlerin geleceği noktasında bizi ümitlendiriyor"

Camide ayrıca Suriye'nin Azez kentindeki yetimler için de bir kampanya yürütülüyor. Hayırseverler Türkiye Diyanet Vakfı'nın yetimler için açtığı hesaba yardımlarını göndererek yetimlerin aylık eğitim ve iaşe bedellerine destek oluyor:

BANKA ADI: ALBARAKATÜRK EYÜPSULTAN ŞUBESİ

HESAP ADI: TÜRKİYE DİYANET VAKFI YETİM HESABI

IBAN: TR56 0020 3000 0298 0234 0004 98

 

İMAM ŞAHİN'İN BAŞKA PROJELERİ DE VAR: KURBAN DERİLERİ İSRAF OLMASIN

Haber7'ye konuşan İmam Emin Şahin, bu gibi başka projelerinin de olduğunu söyledi. Şahin, kurban bayramında elde edilen derilerin, tüccarlara ihale yoluyla verilmesini, elde edilen gelirle de yardıma muhtaç kimselere yardım yapılabilmesi için böyle bir proje düşündüğünü ifade etti. Şahin, bu şekilde hem ibadetin yerine geleceğini, hem de derilerin israf olmayacağını belirtti. Şahin, "Ehil olmayanların derileri satamadıkları için çöpe attıklarını görüyoruz. Bu sistemle vatandaş derileri zayi edeceğine, ihaleyi alanlara satıp elde ettiği gelirle de hayır yapabilir" dedi.