'Esrarengiz' canlılar Ağrı Dağı eteklerinde görüntülendi!

Ağrı Dağı Milli Parkı’nda bulunan Karasu Sulak Alanı'nda yaşayan su maymunları havadan ve kardan görüntülendi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2024 17:23 GÜNCELLEME 22.04.2024 17:34 GÜNCEL
'Esrarengiz' canlılar Ağrı Dağı eteklerinde görüntülendi!

Anavatanı olan Güney Amerika'dan kürkleri için Avrupa'ya getirilen su maymunları daha sonra Avrupa'nın birçok ülkesine yayıldı. Doğal hayatın bir parçası haline gelen su maymunları Ağrı Dağı Milli Parkı içindeki Karasu Sulak Alanı'nda da yaşamlarını sürdürüyorlar. 

Milli park içindeki sulak alanlarda yer alan su maymunlarını alanda yüzerken ya da beslenirken görülebilmek mümkün. Bölge halkı tarafından "esrarengiz fare" olarak da bilinen su maymunları, hem havadan hem de karadan görüntülendi. 

KAYNAK : İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR