İsrafla mücadele afişte kaldı! Harcayacak 160 milyon lira daha var

İBB Başkanı İmamoğlu'nun gazeteci ordusuyla gittiği lüks Roma gezisinin tartışmaları devam ederken, İBB'nin nisan ayında 160.8 milyon liralık “Turizm organizasyon ve tanıtım” ihalesi yaptığı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 13:02 GÜNCELLEME 22.05.2024 14:22 GÜNCEL
İsrafla mücadele afişte kaldı! Harcayacak 160 milyon lira daha var

Ekrem İmamoğlu'nun 45 gazeteciyle lüks Roma gezisi tartışılırken; İBB'nin geçen ay 'turizm organizasyonu' ihalesi yaptığı ortaya çıktı. 160 milyon 871 bin TL'lik ihaledeki 'yurtdışında 5 yıldızlı otel', 'yüzlerce uçak bileti' ve 'binlerce hediye' şartları dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2027 Avrupa Oyunları imza töreni için Roma'ya götürdüğü 45'i gazeteci 73 kişilik heyetin lüks gezisi gündem oldu. Seçim kampanyasında "İsrafı bitirdik" sloganı atan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Roma gezisinde 5 yıldızlı lüks otel Parco Dei Principi Grande Hotel & Spa'da ki konaklama ve özel uçak kiralama harcamaları büyük tepki çekti.

KÜLTÜR A.Ş. KAZANDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Belediyelere israf genelgesi yayınlayacağız. Her kuruş sosyal belediyecilik için, yoksullar için, dezavantajlı gruplar için harcanacak" açıklamasını yaptığı günlerde İBB'nin 'muhtelif turizm organizasyonları ve tanıtım' için ihale açtığı ortaya çıktı.

22 Nisan 2024 günü sonuçlanan ihaleyi 160 milyon 871 bin 250 TL bedelle İBB'nin iştiraki olan İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Ticaret A.Ş. kazandı.

ROMA GEZİSİ İÇİN Mİ?

Nisan ayında yapılan ihale akıllara İmamoğlu'nun 45 gazeteciye düzenlediği lüks Roma gezisini getirdi. İhalenin içinde yer alan yurtdışı 5 yıldızlı otel ve uçak bileti kalemleri "Gazeteciler bu ihale bütçesi ile mi Roma'ya götürüldü?" sorusunu gündeme getirdi. 

BİNLERCE EŞANTİYON

İhalede talep edilen eşantiyonlar da dik- kat çekti. 5 bin tişört, 7 bin 500 yağmurluk, 2 bin powerbank, 2 bin USB bellek, bin magnet, 2 bin 500 ter- mos yer aldı. Ayrıca 20 bin teneke kutulu kahve, 2 bin kutu lokum, 10 bin 500 hediye seti de talep edildiği görüldü.

İSRAFLA MÜCADELE AFİŞTE KALDI!

İhalede yer alan taleplerin listesi 'israf' söylemlerini hatırlattı. İmamoğlu seçim kampanyasında 'İsrafı bitirdik' afişleri astırmış; bunun için bir ay içinde 230 milyon TL harcandığı iddia edilmişti.

İMAMOĞLU: YADIRGANACAK BİR ŞEY YOK

İBB Başkanı İmamoğlu, 'Roma seyahati'ne ilişkin konuştu. İlk defa İBB'nin kendi bütçesiyle gazetecilerin de katıldığı bir organizasyon düzenlediklerini söyleyen İmamoğlu, "Bunun yadırganacak bir tarafı yok. Bir eksiğimiz varsa bakarız, bir daha yapmayız" ifadesini kullandı.

460 UÇAK BİLETİ 500 OTEL KONAKLAMA

İhalede 260 adet yurtdışı, 200 adet ise yurtiçi uçak bileti, 500 otel konaklama, 10 gezi teknesi temini şartları yer aldı. Otellerin 5 veya 4 yıldızlı olması gerektiği de şartnamede belirtildi.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR