Fatih Portakal'dan AK Parti'nin sunduğu teklife tepki: Batı'nın da her şeyi alınmaz ki

Gazeteci Fatih Portakal AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifinde yer alan barınaklara alınacak sokak köpeklerinin sahiplenilmediği takdirde 30 gün sonra uyutulmasını 'Batı'nın da her şeyi alınmaz ki' sözleriyle eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 17:41 GÜNCELLEME 22.05.2024 17:51 GÜNCEL
Fatih Portakal'dan AK Parti'nin sunduğu teklife tepki: Batı'nın da her şeyi alınmaz ki

AK Parti'nin kanun teklifine göre, Türkiye için artık bir güvenlik tehdidine dönüşen sokak hayvanlarına yönelik İngiltere modeline benzer bir yöntem uygulanacak. Sokak köpekleri belirli internet siteleri hazırlanarak burada yapılacak ilanlarla önce sahiplendirilmeye çalışılacak. 30 gün süre süre zarfında sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

"BATI'NIN DA HER BİR ŞEYİNİ ALACAK HALİMİZ YOK"

Gazeteci Fatih Portakal'ın İngiltere örnek alınarak yapılacak uygulamaya tepkisi şu şekilde;

30 gün sonra sahiplenilmezse ne olacak, öldürülecek. Öldürülen yani cinayete kurban giden bu hayvanların yerine yenileri gelecek. Bu hayvanların barınağa girdikten sonra 30 gün süreleri var. 30 gün sonra sahiplenilmezse, itlaf edilecek, öldürülecek, yok edilecek, hayattan kopartılıp atılacak. bu beni çok rahatsız ediyor. hayvan hakları derneği zaten ayağa kalkıyor zaten böyle bir şeyin olmaması gerektiği konusunda.

AK Parti şöyle bir açıklama yapabilir; "İşte bakın modern Batı dediğiniz İngiltere'de Portekiz'de bunlar uygulanıyor bunu neden kabul etmiyorsunuz" gibi sığ bir açıklama yapabilir. Batı'nın da her bir şeyini alacak halimiz de yok. Kafamıza uyanı var uymayanı var. Ben olaya daha vicdani ve insani bakılması taraftarıyım.

OYLAMAYA SUNDUĞU ANKET DE ELİNDE PATLADI

Portakal sosyal medya platformu X'te takipçilerine "AKP, sokak hayvanları ile ilgili yasa tasarısı hazırlıyor. Maddeler arasında hayvanların uyutulması da var. Ne diyorsunuz?" anketi yaptı. Anket sonucunda Portakal'ın yapmak istediği algı operasyonun aksine "Avrupa’da yapıyor normal" seçeneği büyük fark attı.

 

 

 

KAYNAK : Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR