Dükkanının kapısına ‘Yahudiler giremez’ yazmıştı! İBB'den dikkat çeken karar

İBB, İstanbul’da dükkanının girişine ‘Yahudiler giremez’ tabelası asan kitapçının kira sözleşmesini yenilemedi. O kitapçı ise kapandı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2024 14:47 GÜNCELLEME 18.06.2024 15:46 GÜNCEL
Dükkanının kapısına ‘Yahudiler giremez’ yazmıştı! İBB'den dikkat çeken karar

İstanbul Beyazıt’ta bulunan kitapçı dükkanının girişine, ‘Yahudiler giremez’ yazısı asılması gündem olmuştu. Söz konusu yazının ardından İBB’den karar geldi.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dükkanına ‘Yahudiler giremez’ yazısı asan kitapçı ile kira sözleşmesini yenilememe kararı aldı. Bunun üzerine kitapçı kapandı.

Dükkanın hemen giriş tabelasında, Türkçe ve İngilizce olarak “Jews not allowed / Yahudiler giremez” yazısı yer alıyordu.

Geçtiğimiz yıl bu yazı sosyal medyada gündem olmuştu.

KAYNAK : TÜRKİYE
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR