Bakan Yerlikaya: Ordu ve Muş’ta 2 vatandaşımız hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ordu ve Muş’ta etkili olan sağanak yağışlar sonucunda meydana gelen selde 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2024 13:24 GÜNCELLEME 08.07.2024 13:38 GÜNCEL
Bakan Yerlikaya: Ordu ve Muş’ta 2 vatandaşımız hayatını kaybetti

Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz 7 Temmuz 2024 Pazar günü için şiddetli sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve dolu nedeniyle; Samsun ve Ordu illeri için Turuncu uyarıda bulunmuştu. Uyarı verilen il ve ilçelerdeki vatandaşlarımıza SMS ile bilgilendirme yapılmıştı. Samsun’un Ayvacık, Çarşamba, Salıpazarı, Terme ve Tekkeköy ilçelerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle toplam 60 ihbar alındı. Samsun’daki kuvvetli yağışlarda mahsur kalan 34 vatandaşımız bulunduğu yerden güvenlikli alanlara tahliye edildi. Samsun’da 460 araç 656 personel 25 motopomp ve 7 dalgıç, pompa ile sele müdahale edildi” ifadelerine yer verdi.

Yerlikaya paylaşımında Ordu’nun Ünye İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağışlarda ise 18 ihbar alındığını ve çalışmalarda toplam 695 personel ile 284 aracın görev aldığını belirtti.

Yerlikaya paylaşımının devamında Çaybaşı ilçesi Çayır mahallesinde 83 yaşında bir vatandaşın sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini ve Muş’un Malazgirt ilçesi Bahçeköy köyünde etkili olan kuvvetli yağışlarda ise 1 vatandaşın sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini bildirdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR