Suç makinası bu kez orada ortaya çıktı! Kıbrıs gazisinin ailesini üzen haber

Kıbrıs Gazisi Nedim Uysalol'un ailesine ait 500 bin TL değerinde ziynet eşyası çalındı. Hırsız, sabıkası 20'ye yakın sabıka kaydı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2024 20:16 GÜNCELLEME 23.09.2024 20:16 GÜNCEL
Suç makinası bu kez orada ortaya çıktı! Kıbrıs gazisinin ailesini üzen haber
  • Haber7 – ÖZEL

Bursa'nın Osmangazi ilçesinin İvazpaşa Mahallesi'nde 27 Nisan'da Kıbrıs Gazisi Nedim Uysalol'un kayınpederinin tadilat yapılan evinden 500 bin TL değerinde ziynet eşyası çalındı. 

DEMİR PARMAKLIKLARIN ARKASINDAN SOPAYLA ÇEKİP ALDI

Mayıs ayında Kıbrıs Gazisi Nedim Uysalol'un 70 yaşındaki eşi Ayşe Uysalol'a ait olan ziynet eşyalarını evin açık olan penceresinden sopa kullanarak 2 metre mesafeden alan hırsız, çantayı alarak kayıplara karıştı.

Güvenlik kameraları incelendiğinde şahsın, 46 yaşındaki Sezer D. olduğu tespit edildi.

KİMLİK KONTROLÜNDE YAKALANDI

3-4 aylık aramanın ardından 26 Ağustos'ta Sezer D, polis ekiplerinin kimlik kontrolü sırasında yakayı ele verdi. Ekipler tarafından tutuklanan şahsın, 25 Eylül'de yargılanacağı öğrenildi. 

20'YE YAKIN SABIKASI VAR

Sanık Sezer D'nin suç kaydının oldukça kabarık olduğu bildirildi.

İlk suçlarını 1991-1992 yıllarında işleyen ve hırsızlığı meslek haline getirdiği belirlenen Sezer D'nin, "hırsızlık" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 20'ye yakın sabıka kaydı olduğu belirlendi. 

Mahkemenin en alt sınırdan verilen 5 yıl hapis cezasının iyi hal uygulamasıyla 4 yıl 2 aya indirilmesini fırsata çeviren Sezer D, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan suç tekerrür hükümlerine göre hareket ettiği gözlemlendi. 5 yılın altında verilen cezalarda 3 yıl içerisinde tekrar eden suçlarda daha ağır bir cezalar verilirken şahsın bu süreyi gözeterek 3 yıl sonunda aynı suçları bir daha işlediği sabıka kayıtlarına yansıdı.

Öte yandan sanık Sezer D'nin halen süren 7 ayrı dava dosyası olduğu kaydedildi.

 

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR