CHP belediyelerinin okul temizliği provokasyonu! Karalama kampanyaları ellerinde patladı

CHP'li belediyeler, tek merkezden talimat almışçasına Milli Eğitim Bakanlığına ve hükümete karşı provokasyon başlatarak ihtiyaç olmadığı halde okullara temizlik görevlisi gönderdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 17:39 GÜNCELLEME 28.09.2024 17:40 GÜNCEL
CHP belediyelerinin okul temizliği provokasyonu! Karalama kampanyaları ellerinde patladı

Bazı CHP belediyeleri, tek merkezden talimat almışçasına, Türkiye genelinde okullarda temizlik sorunu varmış gibi algı oluşturarak ihtiyaç veya talep olmadığı halde belediyeye ait temizlik görevlisi göndererek provokasyonlara başladı. 

Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere alt yapı çalışmalarının yetersizliği nedeniyle her yağıştan sonra sel ve çamur deryasına teslim olan ve bu durum karşısında aciz kalan CHP’li belediyeler, kente hizmet götürmek yerine ihtiyaç olmadığı halde okul temizliği için belediye çalışanlarını okullara göndererek MEB ve hükümet aleyhine karalama kampanyası başlattı. 

HİZMETTEKİ ACİZLİKLERİNİ BU ŞEKİLDE KAPATIYORLAR

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yaklaşık 56 bin okulda halihazırda 50 bin kadrolu temizlik personeli bulunuyor. 

Milli Eğitim Bakanlığınca, daha önce taşeron firmalardan hizmet alım yöntemiyle okullarda temizlik işini yapan personelin kadroya geçmesinden sonra okullardaki bu ihtiyaç, kadroya geçen bu personele ilaveten Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında istihdam edilen personel tarafından karşılanıyordu. 

MEB, geçen yıl toplamda 110 bin personel çalıştırırken bu personelin 50 bini doğrudan MEB’in kadrolu temizlik personelinden, 60 bini ise TYP kapsamındaki çalışanlardan oluşuyor.

Şimdi 50 bin temizlik görevlisine ilaveten bu yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının İşgücü Uyum Program (İVP) kapsamında yarı zamanlı 120 bin personel için kadro ayrıldı, ancak yeterli başvuru olmayınca TYP kapsamında tam zamanlı 30 bin kadro daha tahsis edildi. 

MEB, 30 bin kadro için başvuruları alınan temizlik personelini bu Pazartesi gününden itibaren tam zamanlı olarak görevlendirmeye başlayacak. 

Sonuç olarak MEB, okullar için 50 bin kadrolu temizlik personeli ve 30 bin TYP kapsamandaki personel olmak üzere 80 bin personele ek olarak bu yıl 120 bin yarı zamanlı (tam zamanlı karşılığı 60 bin sayısına karşılık gelen) İşgücü Uyum Programı (IUP) katılımcı personeli tarafından toplamda iş gücü bakımından 140 bin (80 bin+ 60 bin) personel tarafından temizlik hizmeti yürütüyor. 

İHTİYAÇ OLMADIĞI HALDE TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖNDERDİLER

MEB, böylece geçen yıla oranla temizlik personelini 110 binden 140 bine çıkardı. 

Buna rağmen Bakanlığa bağlı bazı okullardaki olumsuz görüntüleri kullanarak; tüm okulları ve okul yönetimlerini zan altında bırakan ve algı operasyonu peşinde koşan CHP'li belediyeler, tek merkezden talimat almışçasına Milli Eğitim Bakanlığına ve hükümete karşı provokasyon başlatarak okullara temizlik görevlisi göndermesi dikkati çekiyor. 

Öte yandan CHP’li belediyeler, okullarda çeşitli tadilat ve onarım sonucu oluşan molozların kaldırılması için okulların talepleri karşılamazken, ihtiyaç olmadığı halde temizlik malzemesi ve temizlik görevlisi göndermesi hem büyük bir tutarsızlık örneği hem de samimiyetten uzak siyasi bir şov olarak değerlendiriliyor. 

Ayrıca Bakanlık, tüm okullara temizlik ve hijyen maddesi için ödenek gönderirken CHP’li belediyelerin okullara hijyen ve temizlik malzemesi gönderemeye çalışması da hem bu siyasi şovun bir parçası hem de hizmet götüremedikleri topluma karşı bir manipülasyon olarak değerlendiriliyor.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR