MEB'den son dakika müjdesi! Bakan Tekin duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın pazartesi gününden itibaren okullarda 30 bin temizlik personeli istihdam hakkı tanıyacağını bildirdi

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2024 10:35 GÜNCELLEME 21.09.2024 11:39 EKONOMİ
MEB'den son dakika müjdesi! Bakan Tekin duyurdu
MEB'den son dakika müjdesi! Bakan Tekin duyurdu

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 30 bin yeni temizlik personeli alınacağını duyurdu. Bakan Tekin, "Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz." dedi.

Bakan Tekin şunları söyledi:

Çok tartışılıyor bu günlerde. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Önce şu konuyu netleştirelim. 45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarda taşeronlar üzerinden hallediyorduk.

"30 BİN TEMİZLİK PERSONELİ ALINACAK"

Taşeronlar kadroya geçtikten sonra sorun başladı. 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Bu projeye iş gücü uyum projesine başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen yüzde 25'i anca doldurulabildi. Bu talep eksikliklerinden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Pazartesi itibarıyla Çarşamba günü 30 bin temizlik personeli alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz.

30 BİN TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması şu şekilde;

"Pazartesi itibarıyla Çarşamba günü 30 bin personel alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz. 30 bin temizlik personeli alınacak."

Buna göre; 23 Eylül Pazartesi günü 30 bin personel alımı için MEB tarafından ilan yayımlanması bekleniyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • ADMİN 3 saat önce Şikayet Et
    HEr OKULA BİR TANE BİLE DÜŞMÜYOR, BİR OKULA EN AZ 3 PERSONEL GEREKLİ
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    temizlik personelleri çalışmiyor bakanim denetimlerinizi arttirin hepsi yan gelip yatip para kazanma derdinde 30 bin daha alsanız onlarda çalışmayacak yapacaklari hir paspas 10 tane sinifi bir gunde bitiremiyorlar denetim arttirin
    Cevapla
  • ülkesini seven 3 saat önce Şikayet Et
    Chpkk nasıl işçi memur alımlarını chpkk il binasında yapıyorsa ak parti de ilçe binalarında yapmadada chpkk lıları işe almayın yeter
    Cevapla
  • Neslihan 3 saat önce Şikayet Et
    kadrolu olmasın lütfen. çalışmıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    kadrolu olurlarsa çalışma verimi çok düşük olur. her yıl sözleşme yaptır kafan rahat etsin sayın Bakanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR