Lübnan'daki 'tahliyede kavga' iddialarına yalanlama

Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesinde 'önce yabancı uyruklular alındı ve kavga çıktı' iddiasına yalanlama geldi. İletişim Başkanlığı, "tahliye edilme sürecinde Lübnan askerlerinin müdahale etmesi söz konusu değildir." denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 14:24 GÜNCELLEME 10.10.2024 14:57 GÜNCEL
Lübnan'daki 'tahliyede kavga' iddialarına yalanlama

SON DAKİKA HABERİ: İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesinde 'önce yabancı uyruklular alındı ve kavga çıktı' iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Türkiye'den Lübnan'a Türk vatandaşlarını tahliye etmek için yollanan gemiye önce yabancı uyruklular alındı ve kavga çıktı” iddiası doğru değildir. İddia edilenin aksine vatandaşlarımızın Lübnan’dan tahliye edilme sürecinde herhangi bir kavga çıkması ve kavgaya Lübnan askerlerinin müdahale etmesi söz konusu değildir. Lübnan’ın Beyrut şehrinden Türk vatandaşlarının tahliyesi, ülkemizden Beyrut’a 300 ton insani yardım malzemesi götüren TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileriyle sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilmektedir. Dışişleri Bakanlığı, tahliye sürecinde 878 Türk vatandaşı, 24 KKTC vatandaşı ve birinci derece yakınları dahil olmak üzere toplam 966 kişinin Lübnan'dan tahliye edildiğini ve gemilerin, bu akşam (10 Ekim) Mersin Limanı'na varmasının beklendiğini açıklamıştır."

KAYNAK : Haber7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR