İstanbul merkezli dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 16 zanlı tutuklandı

İstanbul'da ikamet eden yabancı uyrukluların araçları için sahte evrak düzenleyip, noter satışlarını kendi adlarına yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 26 şüpheliden 16'sı tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2024 11:59 GÜNCELLEME 16.10.2024 12:26 GÜNCEL
İstanbul merkezli dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 16 zanlı tutuklandı

İstanbul'da Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da ikamet eden yabancıların araçlarının yurt dışında bulundukları sırada sahte evrakla satıldığı tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği görevlileri, noter satışlarını kendi adlarına yaptıkları belirlenen şüphelilere yönelik Tekirdağ, Antalya, Gaziantep, Mersin ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin özellikle Esenyurt ve Bağcılar'daki iki sitede ikamet eden Suudi Arabistan, İran ve Katar uyruklu kişilere ait "M" plakalı otomobilleri takip ettikleri anlaşıldı.

Ruhsat sahiplerinin yurt dışında bulundukları sürede sahte belgeler düzenleyip, şüphelilerin bu şekilde noter satışlarını kendi adlarına yaptıkları ve yetkili servislere müracaatta bulunup, yedek kontak anahtarı çıkardıkları belirlendi.

Şüphelilerin park edildikleri yerden çaldıkları araçları Gaziantep, Mersin ve Şanlıurfa'ya götürüp durumdan bilgisi olmayan üçüncü kişilere sattıkları tespit edildi.

Zanlılar hakkında 23 ayrı "oto hırsızlığı", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarının olduğu öğrenildi.

Operasyonda toplam 14 araç ele geçirilirken 7 aracın ise üçüncü kişilerce satın alındığı belirlendi. Suç şebekesinin bu yöntemle yaklaşık 100 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Araçlar, en son ruhsat sahiplerine teslim edilmek için yediemin otoparkına götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 26 şüpheliden 16'sı sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 8 zanlı ise yurt dışına çıkış yasağı kararı ve adli kontrol hükümleri uygulanıp serbest bırakıldı. Şüphelilerden 2'si de savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest kaldı.

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR