750 liralık vergi nedeniyle kredi kartı limitini düşürenlere büyük şok

100 bin TL ve üzeri kredi kartlarından alınacak savunma sanayi payı iptal edildi. İptal kararı sonrası limit artırımı için tekrar bankaya gidenler şoke olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 09:14 GÜNCELLEME 18.10.2024 09:31 EKONOMİ
750 liralık vergi nedeniyle kredi kartı limitini düşürenlere büyük şok
750 liralık vergi nedeniyle kredi kartı limitini düşürenlere büyük şok

Savunma Sanayi Fonu düzenlemesinin en çok tartışılan maddesi kredi kartlarıyla ilgili detay olmuştu. Birçok kişi kredi kartlarından alınacak katkı payını eleştirmişti.

BANKALARDAN SÜRPRİZ CEVAP

Ancak düzenlemenin Meclis'e sunulmasıyla birçok kişi vergi ödememek için kredi kartı limitini 100 bin liranın altına çekmişti. 100 bin lira ve üzeri kredi kartlarından alınacak 750 liralık katkı payının kaldırılmasıyla vatandaşlar yeniden kredi kartı limitini artırmak için harekete geçti. Ancak bazı kişiler bankalardan sürpriz bir karşılık alacak.
 

Katkı payı alınacak mı? Savunma fonunda kredi kartı kararı!Katkı payı alınacak mı? Savunma fonunda kredi kartı kararı!




"LİMİTLERİNİ ARTIRAMAYACAKLAR"

Kredi kartı limit güncellemesiyle ilgili detayları Milliyet'e anlatan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, "Uygulanan sıkı para politikasıyla birlikte kredi kartı limitlerinin gözden geçirileceğini zaten önceki yorumlarımızda bahsediyorduk. Savunma sanayii fonuyla birlikte bazı vatandaşlarımız limitlerini 100.000 TL’nin altına düşürerek 750 TL ödememek için işlem yaptılar. Eski limitler üzerinden düzenleme bir yana limitlerini revize etmek isteyenler için bazı sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bankalar gelir beyanıyla birlikte kredi kartı limitlerini tekrar revize ediyorlar. Maalesef birçok kişi tekrar limitlerini artırmak istediğinde şu anda artıramayacaklar." dedi.

Bayram sözlerine şöyle devam etti:

Kolay bir şekilde mobil bankacılıktan limit artırma ve azaltma işlemi yapılabiliyorken, şu anda savunma sanayiine katkı payı vermemek için limitlerini düşüren kişilerin tekrar yükseltebilmek adına gelirlerini tam ve doğru bir şekilde bankalara sunmaları, sunulan bu veriler üzerinden bankaların bir limit tahsis etmesi gerekiyor. Bu sebeple fiziken bankaya gidip işlemleri hızlandırmaları vatandaşların lehine olacaktır.

"VATANIMIZI KORUMAK ADINA ÇOK ÖNEMLİ"

Kredi kartı limiti veya başka harcama kalemleri üzerinden savunma sanayiine katkı olması için yeni bir fon bulunacağını düşünüyorum. Zaten şu anda tapu işlemleri ve lüks tüketim üzerinden böyle bir kaynak oluşturulacak, önümüzdeki günlerde vatandaşa ek yük getirmeden halihazırda alınan bazı fonlar iptal edilerek savunma sanayiine dönüştürülmesi vatandaş nezdinde de daha gönüllü uyumu sağlayacaktır.

Bununla birlikte görülecek ki önümüzdeki dönemlerde vatandaşın savunma sanayiine yapmış olduğu katkı vatanımızı korumak adına çok önemli bir hamle olacaktır. Bunu milli dayanışma içerisinde yaparsak ve vatandaşın yorulmayacağı bir şekilde yaparsak tüm ülkemize hizmet etmiş olacağız.”

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 142 TÜMÜ
  • Hüseyin kose 29 dakika önce Şikayet Et
    Her vatansaşin görevi
    Cevapla
  • Vatandaş 31 dakika önce Şikayet Et
    Vergi alınacağı haberi ilk çıktığında yorumlara baktım. Herkes sallıyor neredeyse küfredecek. Şimdi herkes vatansever olmuş. Keşke vergi alınacak denildiğinde de böyle güzel yorumlar yapsaydınız.
    Cevapla
  • Misafir 35 dakika önce Şikayet Et
    Malesef bizim içimizde öyle vatan hainleri varki kendi çıkarları menfaatleri için Ülkesini satacak karaktersiz insanlar var. Çok şükür bir çok silahımızı kendimiz yapıyoruz vatanımız ülkemiz için daha iyi olsun kimseye muhtaç olmayalım değil 750 TL canımız feda olsun. Bu ülke yoksa milyarların olsa ne yazar
    Cevapla
  • Vatandaş 37 dakika önce Şikayet Et
    Bence kampanya başlatılmalı. Bu şekilde daha etkili olur bence.
    Cevapla
  • Ünal 41 dakika önce Şikayet Et
    Gönüllü savunma sanayine bağış kampanyası yapılsın .ordumuza yardım güvenliğimiz için şarttır .senede en az üç kere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR