Oğuz Tongsir, başörtüsü skandalı sonrası görevden alındı!

TSYD üyesi Mehmet İzmirlioğlu'nun başörtülü eşinin tesislerin havuzuna almayan Başkan Oğuz Tongsir'in görevden alındığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 14:25 GÜNCELLEME 18.10.2024 15:04 SPOR
Oğuz Tongsir, başörtüsü skandalı sonrası görevden alındı!
Oğuz Tongsir, başörtüsü skandalı sonrası görevden alındı!

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde önceki ay yaşanan skandal tepkilere neden olmuştu. TSYD Üyesi Kameraman Mehmet İzmirlioğlu, çocukları ve eşi ile derneğin İstanbul Levent'teki havuzuna giderken eşinin başörtülü olması nedeniyle içeriye girmesine izin verilmedi. Sadece çocukların havuza gireceğini ve eşinin havuza girmeden kenarda oturacağını söylemesine rağmen görevliler, Mehmet İzmirlioğlu ve ailesini kapalı havuza yönlendirdi.

TONGSİR: İSTEDİĞİN YERE ŞİKAYET EDEBİLİRSİN

Bunu kabul etmeyen İzmirlioğlu, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir'le görüştü. Başkan Tongsir, havuzun dernek tarafından işletildiğini ve kurallara göre yönetildiğini söyledi. İzmirlioğlu bu durumu şikâyet edeceğini söyleyince Tongsir bu kez "İstediğin yere şikâyet edebilirsin, elinden geleni de ardına koyma" yanıtını verdi.

Yaşanan olayın üyeler tarafından duyulmasının ardından derneğe binlerce telefon ve mesaj gelirken, daha önceden de farklı gazetecilerin başına benzer saygısızlığın yapıldığı öğrenildi. Tüzükte böyle bir ayrımcı maddenin olmadığı ve tamamen başkan Tongsir'in kişisel kararı ile bu durumun yaşandığı da belirlendi.



GÖREVDEN ALINDI

Yaşanan bu skandalın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 147 TÜMÜ
  • vtndş 35 dakika önce Şikayet Et
    tongsir nedir yav
    Cevapla
  • 1071 40 dakika önce Şikayet Et
    Cahil ötesi ahmak.
    Cevapla
  • Ali 40 dakika önce Şikayet Et
    Başörtülünün karışık havuzda bak işimi var
    Cevapla
  • ben 42 dakika önce Şikayet Et
    Verin bunun gibilerini israile filistinli alalım yerine
    Cevapla
  • Hakanhalid 45 dakika önce Şikayet Et
    Soy adında hayır yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR