Son dakika: TUSAŞ'a bombalı saldırı! Çatışma çıktı...İlk görüntüler

Son dakika haberi: Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'ne teröristler tarafından saldırı düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 17:49 GÜNCELLEME 23.10.2024 18:42 GÜNCEL
Son dakika: TUSAŞ'a bombalı saldırı! Çatışma çıktı...İlk görüntüler

Son dakika haberi: Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) önünde hareketli dakikalar yaşandı.

Binaya yakın bölgede silah seslerinin yükseldiği ve canlı bomba olduğu iddia edildi.

Bir grup teröristin TUSAŞ'ın nizamiyesine ticari taksiyle geldiği ve çatışma sonrası ticari taksinin patlatıldığı iddia edildi. Teröristlerin TUSAŞ personelinin vardiya değişimi sırasında saldırdığı öğrenildi. Bölgeye ekipler sevk edildi. 

PERSONEL SIĞINAKLARA GÖNDERİLDİ

Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(TUSAŞ'a terör saldırısı) 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." açıklamasında bulundu.

"YARALANAN 14 KIŞIDEN 3'ÜNÜN DURUMU AĞIR"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör saldırısında yaralanan 14 kişiden 3'ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Yerlikaya, "Teröristlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor, kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu paylaşacağız. Milli birliğimize, kardeşliğimize kim pusu kuruyorsa hiç durmadan azimle, kararlılıkla bunların nefeslerini kesmekte kararlıyız." açıklamasında bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

İKİNCİ PATLAMA MEYDANA GELDİ

Terör saldırısının gerçekleştiği TUSAŞ'ta bir patlama daha meydana geldi.

ÖZEL HAREKAT İNTİKAL ETTİ

Son dakika haberi...Polis Özel Harekat ekipleri TUSAŞ'a helikopterle böyle intikal etti.

TUSAŞ'TAKİ ÇATIŞMA ANLARI

TUSAŞ'ta meydana gelen patlamanın ardından silah sesleriyle birlikte çatışma çıktığı kameralara yansıdı.

 

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİST

TUSAŞ'a saldırıyı gerçekleştiren terörist kameralara böyle yansıdı. Teröristin elinde ağır silahlar olduğu ve sırtında çanta olduğu görüldü.

DDM'DEN İLK AÇIKLAMA 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.  Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir.

Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR