TUSAŞ'ta terör saldırısı: Bakan Tunç'tan açıklama! Soruşturma başlatıldı

Son dakika haberi: TUSAŞ'ta gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin Adalet Bakanı Tunç ve Savunma ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan açıklama geldi. Bakan Tunç açıklamasında saldırıya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 17:00 GÜNCELLEME 23.10.2024 17:56 GÜNCEL
TUSAŞ'ta terör saldırısı: Bakan Tunç'tan açıklama! Soruşturma başlatıldı
TUSAŞ'ta terör saldırısı: Bakan Tunç'tan açıklama! Soruşturma başlatıldı

SON DAKİKA HABERİ: Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama meydana geldi.

Terör saldırısında şehit ve yaralıların olduğu kaydedilirken; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

" 1 BAŞSAVCIVEKİLİ VE 8 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ"

Bakan Tunç'un açıklaması şu şekilde;

"Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

BAKAN KACIR'DAN İLK AÇIKLAMA

Terör saldırısına ilişkin Savunma ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıklamalarda bulundu.


Bakan Kacır açıklamasında Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün ile görüştüğünü kaydederek, "Kendisi haberi doğruladı" ifadelerini kullandı. 

Ankara TUSAŞ'ta patlama anı! Ankara TUSAŞ'ta patlama anı!

Son dakika: TUSAŞ'a bombalı saldırı! Şehit ve yaralılar varSon dakika: TUSAŞ'a bombalı saldırı! Şehit ve yaralılar var

Bakan Kacır'ın açıklaması şu şekilde;

"TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde bir haber aldım. Savunma Sanayi Başkanımızı aradım. Kendisi haberi doğruladı ama henüz detaylarla ilgili bilgi paylaşma imkanı bulunmuyordu.

Rabbim bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz asla savunma sanayinden milli teknoloji hamlesi yolculuğundan geri adım atmayacağız. Milli teknoloji hamlesi, milli savunma sanayi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır biz bu yolda cece gündüz demeden büyük bir azimle, gayretle, kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki; yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAŞ'taki tüm kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimi buradan sunmak istiyorum."

KAYNAK : Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Vatandaş 26 dakika önce Şikayet Et
    İsailıin işi
    Cevapla
  • B.2 1 saat önce Şikayet Et
    Abd ve Avrupa uçak üretmeyin diyor biz öğretiyoruz. Bunu yapacakları belliydi.
    Cevapla
  • Umut 1 saat önce Şikayet Et
    İsrail Türkiye’ye saldırmaz deniliyordu alın size saldırı ! devletler bazen direkt saldırmaz teröristler vasıtasıyla saldırır.
    Cevapla
  • ali 1 saat önce Şikayet Et
    vurun suriye ypg sini sincarı kandili taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmayın
    Cevapla
  • turkuaz 1 saat önce Şikayet Et
    Yakalanan teröristler canlı yayında yakılarak idam edilmeli. Halkımız da hükumete hem destek vermeli hem de baskı yapmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR