Sayan: Ne zaman konuşacaksınız Sayın Baykal

A Haber'de Fatih Er'in sunduğu "Gündem Özel"de dün akşam "Gezi" olayları ve AK Parti'nin Milli İradeye Saygı mitingleri konuşuldu. Programa İzmir'den bağlanan CHP Eski MYK Üyesi Savcı Sayan'ın sözleri damgasını vurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2013 19:14 GÜNCELLEME 17.06.2013 19:25 Gündem
Sayan: Ne zaman konuşacaksınız Sayın Baykal

CHP'nin süreçteki etkisini eleştiren Sayan, Eski Genel Başkan Deniz Baykal'a da ilk kez tepki gösterdi. Baykal'ın en sadık kurmaylarından olduğu bilinen Sayan, "Sayın Baykal'a kızıyorum. Yıllardır bu ülkenin ekmeğiyle büyüdünüz, akil bir devlet adamı oldunuz. Ülkenin kaynadığı bu dönemde vatandaşı sağduyuya davet etmeyeceksiniz de hangi gün edeceksiniz? Partilerden daha üstün olan bizim vatanımızdır" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU BENZİN BİDONUYLA DOLAŞIYOR"

Türkiye'nin en büyük talihsizliğinin güçlü bir muhalefet yoksunluğu olduğunu belirten Sayan, şöyle konuştu: "Erdoğan polislere 'Su sık' emri veriyor, diktatördür" diyenler her gün binlerce insanı mermiyle, bombayla öldüren Esad ile fotoğraf çektiriyor. Bu nasıl anlayıştır, anlamadım. Diktatörlükte sandık, basın özgürlüğü olmaz, astığım astık kestiğim kestik bir sistem olur. Türkiye'de yok böyle bir şey. Kim diyorsa iftira atıyor. Türkiye'yi bölmeye çalışan güçlerle hareket ediyordur. Erdoğan'ın en büyük sıkıntısı bir muhalefetin olmaması. Muhalefeti gelişmiş ülkelerde her zaman iktidar savunmadadır, ne yazık ki ülkemizde muhalefet gündem belirleyemediği için iktidar gündem belirliyor, muhalefet kendini savunuyor. Direnişçilere sesleniyorum: Siz yürürken özgürlük oluyor da Kazlıçeşme'de, Sincan'da yürüyenler bu vatandaşı değil mi? CHP Genel başkanı elinde benzin bidonuyla dolaşamaz, Gezi Parkı ile CHP'nin ortak noktası ikisinin de marjinal grupların istilasına uğraması. Sol cenahta bulunan sağduyulu vatandaşlar bundan rahatsız."

"T.C.'Yİ HARİTADAN SİLDİRMEK İSTEYENLERİN OYUNU"

Gezi Olaylarıyla ilgili olarak CHP MYK'sının geceyarısı toplanmasına bir anlam veremediğini ifade eden Savcı Sayan şu açıklamaları yaptı: "CHP MYK'sı toplanınca vatandaşlar ya Kılıçdaroğlu istifa kararı aldı ya da Türkiye'ye oynanan oyunu bozmaya çalışıyorlar diye düşündü. Sabaha karşı Kılıçdaroğlu "Ülkemizin itibarı dışarıda çok zedeleniyor, engellemeliyiz" açıklamasını yaptı. Peki zedeleyen kim? "Her gün ülkenin ekonomisi, demokrasisi kötüdür" diyen kim siz... Yabancı basını genel merkeze davet edip polisle göstericiler arasındaki olayı servis eden kim? Siz... Böyle vatanseverlik olur mu? CHP milletvekilleri ateşi söndüreceğine eylem yapıyor. Kardeşim siz CHP'nin yönetimi misiniz? Gençlik kolu musunuz? Tabelalardan T.C.'yi indiremeyiz diyen gençlik T.C.'yi haritalardan sildirmek isteyenlerin oyununa geldi."