Hamilelikte görülen sorunlara ne iyi gelir?

Anne adaylarının hamilelik döneminde en sık karşılaştığı 5 rahatsızlığı tedavi yöntemleriyle birlikte sizler için anlattık...

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2018 10:00 GÜNCELLEME 09.09.2018 10:00 Hamilelik
Hamilelikte görülen sorunlara ne iyi gelir?

Hamilelik döneminde görülen şikayetler, her anne adayında aynı etkiyi göstermese de bir çoğunun yaşadığı sıkıntılar aynıdır. Mide bulantıları başta olmak üzere el- ayak şişliği, mide yanması, kramp ve ödem gibi rahatsızlıkları olan anne adayları uygulayabileceği pratik yöntemlerle hepsinin üstesinden gelebilir. Peki hamilelikte görülen şikayetler nasıl geçer? İşte yanıtı...

1- BAŞ AĞRISI

Genellikle hamileliğin ilk dönemlerinde görülen baş ağrısını, uygulayacağınız soğuk kompreslerle geçirebilirsiniz.

2- MİDE YANMASI

Hamileliğin 20. ve 25. haftalarında kendini gösteren mide yanması, anne adaylarını bu dönemde epey zorlar. Mide yanmasının geçmesi için öğünlerinizi arttırmayı deneyerek, bol baharatlı ve acılı besinlerden kaçınmalısınız.

3- ÖDEM

Ödemi yok etmenin en etkili yöntemlerinden biri de tuz tüketimini azaltmak ve bacağı yüksekte tutmaya gayret göstermektir. Ödemle beraber el ve ayaklar şişlik görülüyorsa muhakkak doktora görünmelisiniz.

4- KABIZLIK

Kabızlığın geçmesi için dikkat etmeniz gereken ilk önemli kriter, bol miktarda sıvı tüketmek ve lifli gıdalarla beslenmek olacaktır.

5- KRAMP

Genellikle kalsiyum ve magnezyum yetersizliğinde ortaya çıkan kramplar için doktor onayından geçen tabletleri kullanabilirsiniz.