Kırışıkları gideren acı biber maskesi

Rochelle Wickramasuriya adlı güzellik YouTube fenomeni acı biber maskesiyle cildinin güzelleştiğini ve parladığını iddia etti. İşte o maskenin tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2018 08:06 GÜNCELLEME 09.09.2018 09:59 Güzellik
Kırışıkları gideren acı biber maskesi
Kırışıkları gideren acı biber maskesi

YouTube'da cilt bakımı ve makyaj alanında fenomen olan Rochelle Wickramasuriya, acı biber maskesiyle cildinde kırışıkların azaldığını ve parladığını dair bir iddia ortaya attı. 22 yaşındaki fenomenin bu iddiasını destekleyen de var desteklemeyen de.

Rochelle takipçilerine şu açıklamayı yaptı:  "Eski dönemlerde kullanılan güzellik yöntemlerini araştırıyordum ve acı bibere denk geldim. Arkadaşımla birlikte süt yağı ile acı biberi karıştırıp yüzümüze uyguladık ve sonuç karşısında çok şaşkındık" dedi. 

Rochelle'ye göre bu karışım cildi sıkılaştırıyor, parlatıyor ve kan akışını sağlıyor.

MALZEMELER

1,5 bardak tam yağlı süt
1 kaşık limon suyu
Bir tutam acı biber
1/4 kaşık tarçın
1/2 kaşık bal

YAPILIŞI

Sütü kaynatın ve tam kaynama noktasına gelmeden önce limon suyu ekleyin. Kaynayan sütün kaymağını ayırın ve sütü çırpın. Daha sonra sütü buzdolabında soğutun. Soğuyan sütün içine tarçın, acı biber ve balı koyun ve karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı gözünüzün ve diğer hassas bölgelerinizin dışında sürün. Karışımı kuruyana kadar 30-40 dk kadar bekletip yüzünüzü yıkayın. Rochelle'ye göre cildinizde biraz yanma olması normal fakat çok fazla yanma hissi yaşıyorsanız yüzünüzü hemen yıkamalısınız. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR