Meryem Uzerli'nin eski mesleği Türkiye'de yok! Meğer vefat etmiş kişilere...

Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem'i Meryem Uzerli'nin oyuncu olmadan önceki mesleği ortaya çıktı. 15 yıldan beri oyunculuk yapan Meryem Uzerli'nine eski mesleğini duyanlar kulaklarına inanamadı. Böyle bir meslek Türkiye'de yok...

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2024 15:21 GÜNCELLEME 08.09.2024 15:21 HAYAT
Meryem Uzerli'nin eski mesleği Türkiye'de yok! Meğer vefat etmiş kişilere...

2008'den beri oyunculuk kariyerine devam eden 41 yaşındaki Meryem Uzerli sosyal medyayı sallayan açıklaması ile gündeme geldi. Oyuncu olmadan önce birçok farklı iş yaptığını söyleyen oyuncu, eski meslek itirafıyla ağızları açıkta bıraktı. 

2011'de Almanya'dan Türkiye'ye gelerek oyunculuk kariyerine Muhteşem Yüzyıl'daki Hürrem karakteri ile devam eden Meryem Uzerli, bir dergiye röportaj verdi. Ünlü oyuncu, hayatının bir döneminde hastanede vefat eden kişilere makyaj yaptığını itiraf etti.

Bir Zamanlar Çukurova oyuncusuna büyük şok! Bebeği ağlıyor diye jandarma geldi

Şaşırtan meslekin detayları da dikkati çekti. Almanya'da vefat eden kişilerin son yolculuklarına iyi görüntüye sahip olarak çıkmasının önemli olduğu, bundan dolayı da cenazelere makyaj yapıldığı öğrenildi. 

Meryem Uzerli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Büyürken farklı hayatları gözlemlemekten büyük zevk duyuyordum ve bir gün en yakın arkadaşımı bir trafik kazasında kaybettim. Yaşamı ve ölümü sorguladığım bir dönemdi. İnsanların hayatlarına dokunmak önceliğim olmuştu. Bir yıl boyunca bir hastanede lösemili çocuklar için gönüllü çalıştım. Almanya’da vefat eden kişilerin son yolculuklarına en iyi halleri ile çıkmasını isterler. Hastanede çalıştığım dönemde bir ekip onları bu yolculuğa hazırlardı. Ben de cenaze için hazırlanan vefat etmiş kişilere makyaj yapıyordum. Ve bunların hiçbirini ‘Şimdi bunu yapmalıyım’ diye programlamadım, karşıma çıktılar.

Acun'un evliliği sonrası Şeyma Subaşı'ndan açıklama! "Hayatım boyunca aradığım"

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR