Destici: Kadir İnanır işine baksın!

BBP lideri Mustafa Destici, barış sürecinde "akil adamlar" listesinde adı geçen Kadir İnanır'ın, bugüne kadar bu konularla ilgili bir hassasiyetinin olmadığını kaydederek "herkes işine baksın" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2013 06:44 GÜNCELLEME 27.03.2013 06:44 İç Politika
Destici: Kadir İnanır işine baksın!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Balçiçek İlter'in sunduğu 'Söz Sende programında konuştu.

"KADİR İNANIR KENDİ İŞİNİ YAPSIN"

Akil adamlar listesini hiç kabul etmiyorum. Beni o listede Rıfat Hisarcıkoğlu hariç herkes rahatsız ediyor. Kadir İnanır bu işlerden anlamaz, herkes kendi işini yapmalı. Doğrusu bu. Kendisinin böyle bir hassasiyeti olduğunu da bugüne kadar hiç görmedim. Bölgede etkin olan, kafa yoran insanlar var. Ayrıca listede Rıfat Bey dışındaki isimlerin hepsi aynı zihniyetin insanları. Halbuki listede tüm Türkiye'den insanların olması lazım.

"APO ASILMALIYDI"

Destici, MHP'nin tavrını da şöyle yorumladı: 1999-2002 arasındaki iktidar döneminde bazı kararlar alındı. Bugün Apo diye birisi varsa o döneme bakmak lazım. Türk yargısı bir karar vermişti. Bu adam idam edilecekti. Rahmetli Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli'nin yedi saatlik ikna toplantısından sonra meclise sevk edilmedi. Apo asılmalıydı. Tek başına yetmezdi ama çözüme katkı sağlardı.