CHP'li Oyan'dan Muş'ta ilginç mesajlar

Muş'ta temaslarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, "Biz müzakereye, çözüme ve barış sürecine karşı değiliz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2013 19:43 GÜNCELLEME 05.09.2013 19:43 İç Politika
CHP'li Oyan'dan Muş'ta ilginç mesajlar

Bitlis'teki temaslarının ardından Muş'a geçen İzmir Milletvekili Oğuz Oyan başkanlığındaki CHP heyeti, il başkanlığını ziyaret etti.

Partililerle bir araya gelen heyet adına basın mensuplarına açıklamada bulunan milletvekili Oyan, bölgede yaptıkları çalışma hakkında bilgi verdi.

Oyan, gezi programlarının iki hedefi olduğunu vurgulayarak, ziyaret ettikleri yerde hem konuşup hem de dinlediklerini söyledi.

Ülkede huzur, demokrasi ve barış isteyen herkese çağrıda bulunduklarını anlatan Oyan, "Türkiye'de demokrasi ve barış olmadan bölgede demokrasi, barış olmaz. Onun için biz diyoruz ki ey iktidar adım atıyorsan bu adımı yarım atma. Demokrat olduğunu her alanda ispatla" diye konuştu.

Çözüm süreci kapsamında partililerle ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüştüklerini anlatan Oyan, bunların yanı sıra halkla da doğrudan temasa geçtiklerini ifade etti.

Oyan, sadece bölge için değil Türkiye için demokrasi istediklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Biz adresi meclis olarak görüyoruz. Yani sürecin kapalı kapılar ardında değil mecliste ele alınmasını öneriyoruz. AKP'nin yazılı kağıt üzerinde 'ben şu şu vaatleri veriyorum' diye bir şeyi yok. Yarın dese ki 'ben onları dememişim, buraya kadar' o zaman ne yapacağız? Ya da 'Suriye savaşı çıktı kusura bakmayın çözümü rafa kaldırıyoruz' dese ne yapacağız? Bizim elimizde bir şey yok. İktidar açıkça yazılı olarak taahhütlerini topluma söylemeli. Biz müzakereye, çözüme ve barış sürecine karşı değiliz."

KAYNAK : AA