Fethullah Gülen'le ilgili o sözlere açıklık getirdi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Fethullah Gülen'in kendisine açtığı dava ile ilgili konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2014 11:12 GÜNCELLEME 06.04.2014 11:26 İç Politika
Fethullah Gülen'le ilgili o sözlere açıklık getirdi

Fethullah Gülen'in Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in daha önce söylediği sözler nedeniyle 50 bin TL'lik tazminat davası açmış ve bu dava kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. İşler, Kanal7 ekranlarında Mehmet Acet'in sunduğu "Başkent Kulisi" programında konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. 

Daha önce söylediğim sözlerde Fethullah Gülen'e bir hakaret söz konusu olmadığını dile getiren İşler, 17 Aralık'tan önce Gülen'le ilgili konuşmasını da seyircilerle paylaştı.

"Daha önce Fethullah Gülen'le yaptığım görüşmede, Gülen, AK Parti Hükümeti'ne büyük övgüler yağdırdı. Ben de bütün başarıların devam edebilmesi için siyasi istikrar gerekiyor. O zaman Gülen de siyasi istikrar konusunda AK Parti'ye sonuna kadar destek vereeceğini söylemişti. Şimdi bu dava ile ilgili olarak da paralel yapının yayın organları benim hakaret ettiğimden dolayı tazminat davası açıldığını söylüyor ama benim bu sözlerin hakaret değil."

BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER NE DEMİŞTİ? 

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, daha önce yaptığı açıklamada "Maalesef bizde cemaat bir akıl tutulması yaşıyor. Cemaat artık bitmiştir, bir başka yapı ortaya çıkmıştır. Yakın tarihimizde ne kadar kirli ve karanlık iş varsa, tehdit ve şantaj yaşanmışsa, arkasında bu yapının olduğu anlaşılmıştır. Artık karşımızda cemaat değil bir çete var. Devleti ele geçirmeye çalışan bir örgütle karşı karşıyayız. MGK da bu yapıyı tehdit olarak görmeye başladı. Bu çete Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklal ve milletimizin beka sorunu haline gelmiştir" ifadelerini kullanmıştı. 

KAYNAK : Haber7