'Başbakanın en sevindiği sonuçlardan biri de..."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Amacımız önümüzdeki dönemde daha demokratik bir ortamda, daha müreffeh bir toplumsal ortam oluşturmak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2014 14:04 GÜNCELLEME 22.04.2014 14:04 İç Politika
'Başbakanın en sevindiği sonuçlardan biri de..."

Ankara'dan uçakla Muş'a gelen Bakan Yılmaz, havaalanında Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Erhan Arıkan, Emniyet Müdürü Faik Aksu ve partililer tarafından karşılandı.

Belediye Başkanı Asya'yı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarı dileyen Yılmaz, çalışmalarla ilgili Asya'dan bilgi aldı.

Yılmaz, 30 Mart seçimlerinin, yerel seçimlerin ötesinde anlamlar ifade ettiğini anımsatarak, Muş'taki seçim sonuçlarının da sevindirici olduğunu söyledi.

Muş halkına, seçimde gösterdiği tavır ve teveccühten dolayı teşekkür eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın da en sevindiği sonuçlardan biri de Muş'tur. Muş önemli bir şehir, önemli bir coğrafyada, çok önemli bir konumda olan bir şehrimiz. Burada AK Parti belediyeciliğinin devam ediyor olması hepimiz için büyük mutluluk kaynağı oldu. Ülke olarak bu seçimde elde edilen başarı yüzde 45,5. AK Parti'nin Türkiye genelinde seçimden zaferle çıkmış olması çok büyük anlam ifade ediyor. Her şeyden önce siyasi istikrarın devam edeceğini bütün dünya görmüş oldu. Bunun ekonomik anlamda yansımalarını görmeye başladık ve daha da göreceğiz. Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, güçlenmesi devam edecek."

-Çözüm süreci

Bakan Cevdet Yılmaz, vatandaşların seçimlerde verdiği oyla çözüm sürecine olan desteği de gösterdiğine değinerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu bölgemiz için hayati öneme sahip olan çözüm süreci, seçimle birlikte daha da pekişmiş oldu. Aslında halkımız çözüm sürecine olan desteğini de bu seçimlerde göstermiş oldu. Çözüm süreci de daha güçlü bir şekilde devam etmiş olacak. Geçmişte bu yörelerimizde çok ciddi sıkıntılar yaşanmış. Bizim amacımız önümüzdeki dönemde daha demokratik bir ortamda, daha müreffeh bir toplumsal ortam oluşturmak. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte istihdam bizim için birinci öncelikli konular arasında olacaktır. Bir taraftan altyapı yatırımlarıyla, kamu yatırımlarıyla, bir taraftan da teşvik politikalarımızla bu huzur ortamında özel sektörü daha fazla bu yörelere çekmeye gayret edeceğiz. Gençlerimiz başta olmak üzere bütün toplumumuza istihdam imkanlarını geliştirmeye çalışacağız."