Kılıçdaroğlu: Ülkenin sorunlarını biz çözdük

Kemal Kılıçdaroğlu, yeni kurulan Parti Meclisi üyeleriyle yaptığı ilk toplantıda konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2014 11:47 GÜNCELLEME 13.09.2014 11:47 İç Politika
Kılıçdaroğlu: Ülkenin sorunlarını biz çözdük

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi Toplantısı öncesinde açıklamada bulundu.

HERKESİN GÖZÜ CHP'DE

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarının satır başları;

"Amacımız huzur içinde yaşayan bir toplum yaratmak. Önemli bir süreçten geçiyoruz, herkes gözünü çevirmiş CHP'ye bakıyor.

DENETİMSİZ BİR YÖNETİM DEMOKRASİLERDE OLMAZ

Denetimsiz bir yönetim demokrasilerde olmaz. Vatandaş hukuk önünde herkesin eşit olmadığına inanıyorsa bir sorun vardır.

"DARBE HUKUKUNU DEĞİŞTİRELİM" DİYE TEKLİF VERDİK"

12 Ekim'de HSYK seçimleri var. İktidar bütün gücüyle bu seçimlere yoğunlaştı. Savcı ve hakimlere sesleniyorum: Adalete saygıyı ilk siz sağlayacaksınız. "Darbe hukukunu değiştirelim" diye teklif verdik.

4 YILDA 1507 İŞÇİ İŞ KAZASINDA ÖLDÜ

Vesayet sistemini getirenler hukuku çalıştırmadığı için hak ihlalleri ortaya çıkıyor. İnsanın açıkca vahşi kapitalizme teslim edilip, ölüme teslim edilmelerini izliyoruz. 2010-2014 arsında 1507 işçi iş kazalarında öldü.

KAR HIRSINA İNSANLARIMIZ KURBAN EDİLDİ

Önce risk tanımlanır sonra işçi çalışma alanına gönderilir. Madenlerde "Yaşam odası kurulsun"dedik. Kar hırsına insanlarımız kurban edildi. 10 işçi ölüyor hala sorumlu yok.

MÜDAHALE EDENLERİ AŞAĞILAYACAĞIZ

Gencecik çocuklarımız uyuşturucu batağında, bu nasıl oluyor? Kimlik, inanç, mezhep ve yaşam tarzı üzerinden insanlar bölünüyor. Müdahale edenleri aşağılayacağız. Neden çünkü insan önemli bir unsurdur.

KİMLİK ÜZERİNDEN SİYASET ÜLKEYİ BATAKLIĞA SÜRÜKLER

Kimlik üzerinden siyaset ülkeyi batağa sürüklüyor. Irak'ı, Suriye'yi görün.. Bu ülkenin tüm sorunları çözen parti biziz. Bizim özgüvenimiz var mı? var. kendimize güveniyoruz. Geçmişi tartışmayı bırakacağız. Geçmişe takılan bir parti değiliz. "