Kürtler 'Ey devlet beni bu PKK'dan kurtar' diyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çözüm süreci ile birlikte PKK’nın ve HDP’nin elindeki argümanların kalmadığına dikkat çekti

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2014 13:03 GÜNCELLEME 17.11.2014 16:08 İç Politika
Kürtler 'Ey devlet beni bu PKK'dan kurtar' diyor

İlim Yayma Cemiyeti Ankara Yenimahalle şubesinin misafiri olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, burada gündemi değerlendirdi. 

“TÜRKLERİN VE KÜRTLERİN TEK SORUNU KALDI: ‘PKK SORUNU’”

Kürtlerin birinci kimliğinin Kürt kimliği değil, İslam kimliği olduğunu anlatan AK Partili İçten, bundan Marksistlerin, BDP’lilerin rahatsız olduğunu söyledi. Kürtlerin ve Türklerin önünde tek sorunun artık PKK ve HDP sorunu olduğunu bildiren İçten, HDP’nin sorununun Kürtlerin sorunları olmadığının son 2 yılda iyice anlaşıldığını dile getirdi. PKK ile KCK’nın elindeki argümanların da artık bittiğine dikkat çeken İçten, Öcalan’ın Nevruz’da gönderdiği mektuba dikkat çekti ve Öcalan’ın HDP ve PKK’yı adeta şubeşine çevirdiğini kaydetti.  

ÇÖZÜM SÜRECİNİN EN BÜYÜK ETKİSİ

İçten, süreçte gelinen nokta ile ilgili olarak, “PKK, KCK, HDP artık şunları diyemiyorlar; ‘ey Kürtler bakın Türk devleti sizi öldürüyor, ey Kürtler bakın ana dilinizi konuşamıyorsunuz, ey Kürtler bakın köyünüze gidemiyorsun.’ Şimdi tam tersine döndü. Şimdi Kürtler diyor ki; ‘ey Türkiye, ey devlet beni bu PKK’dan kurtar. Niye? Önceden köyüme ohalden dolayı gidemiyordum şimdi ‘devlet gel beni PKK’dan kurtar, benden haraç alıyor, beni köyüme göndertmiyor.’ oldu. Bu çözüm sürecinin en büyük etkisidir.” tespitinde bulundu.