Erdoğan: Bu mesele benim meselem

Kadına şiddet konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan net tavır.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2015 07:00 GÜNCELLEME 25.03.2015 07:00 İç Politika
Erdoğan: Bu mesele benim meselem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akademisyenlerle bir araya geldiği Cumhurbaşkanlığı Sofrası'na katılan bazı konuklar, yemeğin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Yemeğin tek erkek katılımcısı SETA İstanbul Toplum ve Kültür Direktörü Medaim Yanık, yemekte kadına yönelik şiddetin tam bir tartışma ortamında ele alındığını, 19 farklı katılımcı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fikirlerini sahici bir tartışma atmosferinde dile getirdiğini söyledi. Erdoğan'ın notlar altığını, zaman zaman fikirlerini beyan ederek tartışmalara katıldığını belirten Yanık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadına yönelik şiddete dair çalışmalarının da görüşmede veri olarak değerlendirildiğini söyledi.

Yanık, Bakanlığın verilerine göre, kadına yönelik şiddetin artmadığını, bazı parametrelerde 3-4 puanlık düşüşlerin görüldüğünü ifade ederek, "Ancak, masada hiç kimse 'bir düşüş var, rahatız' diye bir şey söylemedi. Çünkü var olan hal, mücadele gerektiren bir hal. Bu işe sahici şekilde çalışırsak, sonuçta mesafe katedebiliriz yaklaşımı daha hakimdi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bu mesele benim meselem. Ben bir meseleye sahip çıkıyorum demişsem, sahiden arkasında dururum" dediğini ve sigara kampanyasına nasıl sahip çıktıysa, bu konudaki çalışmaların da takipçisi olacağını dile getirdiğini vurgulayan Yanık, "Bence masada bu psikoloji vardı. 'Cumhurbaşkanımızı arkamıza aldık, Cumhurbaşkanı bu işe inanıyor' düşüncesi hakimdi. Tamam bazı farklı düşünceler vardı ama bu işin somut meselesiyle 20 yıldır uğraşan sivil toplum kuruluşları, kadın örgütleri, Cumhurbaşkanının kendilerine katılmasını pozitif karşıladılar. Bunu bundan sonra kadına yönelik şiddetle ilgili süreci derinden etkileyeceğini, yeni bir dönem başlayacağını düşündüler" dedi.