Selahattin Demirtaş'a isim babasıyla cevap

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Selahattin Demirtaş'ın sözde soykırımla ilgili sözlerine tarihi bir cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2015 14:23 GÜNCELLEME 20.04.2015 14:23 İç Politika
Selahattin Demirtaş'a isim babasıyla cevap

Kocaeli'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözde Ermeni soykırımı destekleyen açıklamasını değerlendirerek "Bizi üzen, Türkiye'de geniş kitlelerden oy almak isteyen bir partinin genel başkanının adeta Papa'ya destek olmak, Ermeni iddialarına destek olmak anlamına gelecek bu açıklamaları ve tavrıdır" dedi.

SELAHADDİN EYYÜBİ'NİN TORUNLARI CEVABINI VERECEK

O dönemde acıları sadece Ermeniler'in ve Türkler'in yaşamadığını dile getiren Bakan Işık, şöyle devam etti:  "Kürdü, Türkü, Lazı ve Çerkesi hepsi birlikte yaşadı o acıları. Bir tarafın acısını büyütmek, diğer tarafın acını yok saymak doğru değildir. Hele hele Türkiye'de bir siyasi partinin genel başkanının, kendi temsil ettiğinini iddia ettiği kitlenin çektiği acıları da yok sayarak bunu adeta destekleyen bir açıklama yapması, kesinlikle kabul edilebilir değildir. Yani biz Selahaddin Eyyubi'nin torunları, bu eş genel başkana zannediyorum seçimde ciddi bir cevap verecekler."

Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözleri

Papa Franciscus'un 1915 olayları hakkındaki sözleri sorulan Işık, Ermeni soykırımı iddiaları ile Papa'nın bu noktadaki açıklamalarını Türkiye olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin bu noktada hem arşivlerini açtığını hem de sadece Ermenistan'a değil, ilgili tüm taraflara, Rusya, İngiltere, ABD ve Fransa başta olmak üzere, pek çok ülkeye ortak tarih komisyonu kurulmasını önerdiğini anımsatan Işık, "Türkiye aslında burada üzerine düşeni yaptı ancak Türkiye'nin ısrarla bu açıklamalarına ve davetlerine rağmen, bu iddiaların araştırılmasına yönelik en küçük adımı atmayan Ermenistan ve onun destekçileri Türkiye'yi köşeye sıkıştırmanın gayreti içindeler. Bu tabii beklemediğimiz bir olay değil. Türkiye güçlendi, içeriden ve dışarıdan sıkıştırmanın yollarını arıyorlar" ifadelerini kullandı.