HDP'ye önerilecek 3 bakanlık

HDP'nin de dahil olacağı seçim hükümeti için Ankara kulislerinde hareketlilik sürüyor. Son iddia bu partiye önerilecek 3 bakanlıkla ilgili:

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2015 17:33 GÜNCELLEME 24.08.2015 17:33 İç Politika
HDP'ye önerilecek 3 bakanlık

Hükümet kurma çalışmalarında anayasa gereği zorunlu olan 45 günlük süre dün saat 24:00 itibariyle doldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa gereğince seçimin yenilenmesi kararı verecek. Erdoğan'ın ilk defa atacağı adımla birlikte 'tekrar seçim' için geri sayım da başlayacak.

Bugün Meclis Başkanı Yılmaz'dan “Hangi partiye kaç bakanlık düşecek?" sorusunun yanıtını alacak olan Erdoğan, daha sonra vakit geçirmeksizin bir başbakan atayacak. Anayasa gereği, tekrar seçim kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 5 gün içinde Geçici Bakanlar Kurulu'nun oluşması gerekiyor. Atanacak Başbakan, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanlarını bağımsızlar arasından seçecek. Seçim döneminde geçici olarak bu görevlere gelen Kenan İpek, Sebahattin Öztürk ve Feridun Bilgin'in yine aynı görevleri sürdürebilecekleri belirtiliyor.

HDP'ye hangi bakanlıklar verilebilir

HDP'ye Gençlik ve spor, Avrupa Birliği, Orman ve Su İşleri bakanlıklarının verilebileceği de ifade ediliyor. Milli eğitim, sağlık, Maliye, Dışişleri, Milli Savunma gibi bakanlıkların ise AK Parti bünyesinde kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre MGK toplantılarına katılan bakanlıkların da HDP'ye verilmeyeceği belirtiliyor.