'Fetullah Gülen'in iade edilmesi lazım'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Fetullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım. " dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2016 13:37 GÜNCELLEME 26.07.2016 16:41 İç Politika
'Fetullah Gülen'in iade edilmesi lazım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığına gerçekleştirdiği taziye ziyareti sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Dün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen zirveye ilişkin değerlendirmesi ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "Yeni Anayasa" konusundaki açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, dün yapılan görüşmenin demokrasi kültürünün gelişmesi noktasında çok önemli olduğunu dile getirdi.

GÜLEN'İN İADE EDİLMESİ LAZIM

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından ABD'den terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in iadesini istediği hatırlatılarak, düşüncelerinin sorulması üzerine, Kemal Kılıçdaroğlu, "Fetullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen, 'Ben aklanmak istiyorum' diyorsa, gelip Türkiye'de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi, bizim açımızdan son derece olumlu. Fetullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor."