Erdoğan, Dersim için özür diledi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dersim'de olanlardan Devlet adına özür dilediğini açıkladı. Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun da CHP adına özür dilemesi gerektiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2011 12:51 GÜNCELLEME 23.11.2011 12:51 İç Politika
Erdoğan, Dersim için özür diledi!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dersim'e yapılan müdahalenin bilançosunu içeren 8 Ağustos 1939 tarihli belgeyi gösterdi. Erdoğan, belgede ''1936, 1937, 1938 ve 1939'da, toplam 13 bin 806 kişinin öldürüldüğünün'' ifade edildiğini, belgenin ise dönemin Dahiliye Vekili Faik Öztrak'a ait olduğunu açıkladı.

Erdoğan daha sonra, Dersim olaylarıyla ilgili ''Eğer devlet adına özür dilemek gerekiyorsa ve böyle bir literatür varsa ben özür dilerim ve diliyorum'' dedi.

Erdoğan şunları kaydetti: "Dersim, yakın tarihimizdeki en acı, en trajik olaylardan biridir. Dersim, aydınlatılmayı, cesaretle sorgulanmayı bekleyen bir faciadır. Dersim, CHP hükümetlerinin onlarca, yüzlerce faciasından en acısıdır, en kanlısıdır... Dersim facia karşısında özür dileyecek olan, bu faciayla yüzleşecek olan, AK Parti değil, AK Parti Hükümeti değil, bizzat bu facianın, bu kanlı eserin sahibi olan CHP'dir, CHP'nin Tunceli milletvekilleridir, CHP'nin Tunceli kökenli Genel Başkanıdır"

KAYNAK : Haber 7