Erdoğan: Elimizde ses kayıtları var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto ettiği kamuoyunda 'ballı emeklilik' diye adlandırılan emekli vekillere zam için Erdoğan, CHP'nin takındığı tavrı eleştirdi 'Elimizde ses kayıtları var' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.12.2011 15:08 GÜNCELLEME 30.12.2011 15:08 İç Politika
Erdoğan: Elimizde ses kayıtları var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un emekli milletvekili ve dışarıdan bakanlık görevinde bulunanların maaşıyla ilgili maddesini TBMM'ye iade etmesine ilişkin olarak, ''Cumhurbaşkanımızın bu iadesindeki gerekçeleri gözden geçirerek, belki emekli milletvekillerimizle ilgili yüzde yüzde 42-yüzde 60 oranını bir değerlendirmeye alıp, bu değerlendirmeye göre arkadaşlarımızla bir karara varacağız ve bu şekilde de Meclis'ten bunu geçireceğiz. Burada tabii Cumhurbaşkanımızın yaklaşımını değerlendirmeye almak suretiyle, nihai kararımızı vermiş olacağız. Ama ben bu spekülasyonları acımasız buluyorum, doğru bulmuyorum'' dedi.

Erdoğan muhalefetin yaklaşımını eleştirerek şunları söyledi:

“Ne yazık ki bizi üzen budur. İşte akşam başka sabah başka bu tür özellikler dürüst olmayan bir siyasetin ifadesidir. Burada bu kıyak emeklilikti şuydu buydu bu tür şeyler hep konuşuluyor. Ben hiçbir zaman popülist bir yaklaşım içerisine girmem. Bu benim huyumdur. Karakterimi bilen bilir. Bugün gerek emekli gerek şu anda bizzat çalışan milletvekillerini kastediyorum. Bu arada da tabii üst düzey memurları kastediyorum. Üst düzey memurlarda emeklilik maaşlarını şöyle bir gözden geçirdiğiniz zaman bu milletvekili emeklisi olanlardan bunlar daha düşük değil. Buna yakın buna benzer onlar da maaşlar alıyorlar. Kaldı ki görevde olanların büyük bir çoğunluğunun altında arabasından lojmanına kadar her şey var. Bunun yanında şoförü var. Şu anda milletvekilleri ile alakalı biz iktidara ilk geldiğimizde ilk yaptığımız iş milletvekili lojmanlarını satışa çıkarmak olmuştur.Biz lojmanları satışa çıkardığımız zaman bugün ileri geri konuşan bu yazılı ve görsel medyanın mensupları kalkıp da milletvekillerine veya iktidarımıza teşekkür ettiler mi? Böyle bir şey duydunuz mu? Hayır böyle bir şey olmadı. Biraz gerçekçi olalım. Milletvekillerinin illerine gidip gelme gelen misafirlerini ağırlama zarureti var. Milletvekili arkadaşlarımızın altında onlara tahsis edilmiş araba yoktur. Onlara tahsis edilmiş şoförleri yoktur. Bunların hepsi gözden kaçırılıyor. Adeta milletvekillerinin hepsinin altına sanki devlet birer araba tahsis ediş gibi böyle acımasızca yakıştırmalar yapılıyor.

Cumhurbaşkanımızın bu iadesindeki gerekçeleri gözden geçirerek belki emekli milletvekillerimizle ilgili yüzde 42,yüzde 60 oranını bir değerlendirmeye alıp bu değerlendirmeye göre arkadaşlarımızla bir karara varacağız. Bu şekilde de meclisten bunu geçireceğiz. Cumhurbaşkanımızın yaklaşımını değerlendirmeye alarak kararımızı vermiş bulunacağız. Ama ben bu spekülasyonları acımasız buluyorum. Bunu açık söyleyeyim. Kimse de burada seçim şeyleriyle popülist yaklaşımlarla bu maaşlar üzerinden bu tür şeylere girmesin ki 550 milletvekilidir bu. 550 milletvekilinin bu aldıkları maaşı speküle etmelerini acımasız buluyorum. Ben inanıyorum ki aldıkları bu maaşı vatanına da halkına da helal ettirirler. Gazetelerde yazılanları kale almıyorum. Bunlara alışığız.”

KAYNAK : ANKA