'Doğu'da Askerlik Kısalsın'

CHP'li Ensar Öğüt, Meclis Başkanlığı'na, Doğu ve Güneydoğu'da askerlik yapanların üç ay erken terhis edilmesini önerdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2012 18:49 GÜNCELLEME 10.10.2012 18:49 İç Politika
'Doğu'da Askerlik Kısalsın'

CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, T.B.M.M.'de düzenlediği basın toplantısında Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapılmasıyla ilgili Meclis Başkanlığı'na sunduğu bir kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Öğüt, Doğu ve Güneydoğu illerinde askerlik yapanların üç ay erken terhis edilmesini önerdi.

"ÇARŞI İZİNLERİ BİLE YOK"

Ensar Öğüt, zorunlu askerlik hizmeti kapsamında bazıları Antalya'da, Bodrum'da askerliğini yaparken daha çok fakir aile çocukları olan başka askerlerin ise 15 ay Şırnak'ta, Van'da, Hakkari'de çarşı izni bile olmaksızın askerlik hizmetinde bulunduğunu ifade etti. Ensar Öğüt, sadece bu askerlerin üç ay önce terhis edilmesiyle hem kendilerine hem de ailelerine büyük bir moral destek verileceğini vurguladı.

"EŞİTSİZLİK ORTADAN KALKACAK"

Bu yönde Meclis'e verdiği kanun teklifine diğer parti gruplarından da destek beklediğini belirten Ensar Öğüt, teklifin kabulü halinde Doğu ve Güneydoğu illerinde askerlik yapanların üç ay erken terhis edilmeleri yani 12 ay askerlik yapmalarının temin edilmesiyle bir eşitsizliğin de önüne geçilmiş olacağını sözlerine ekledi.

"İKİ TARAF DA SİLAH BIRAKSIN" DEMİŞTİ

Ensar Öğüt daha önce de terör sorunun çözümüne ilikin ilginç bir çıkış yapmış ve şöyle konuşmuştu:

"Örgüt de asker de silah bıraksın. Siyaset mekanizması olan hükümet, diyalogla sorunu çözecek. Kürt sorunu Türk'ün de sorunudur. Türk'ün cebinden paralar alınıyor, Kürtler'i öldürmek için bomba yağdırılıyor, insanlar yoksullaştırılıyor"

KAYNAK : DHA