Erdoğan'ın milliyetçilik tanımına cevap verdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Milliyetçilik vazgeçilmez, terk edilemez ve daima yüksek bir değer olarak kalacaktır, bu realiteden rahatsız olanlar, Türk milletinin değerleri ve kıymet hükümleriyle savaşanlar, havanda su dövdüklerini er geç anlayacaklardır'' ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2013 11:54 GÜNCELLEME 28.02.2013 12:07 İç Politika
Erdoğan'ın milliyetçilik tanımına cevap verdi

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye topraklarında yaşayan herkesi kucaklayan bir milliyetçilik anlayışına sahip olduğunu dile getirdiğini belirtti.

Erdoğan ile MHP'nin milliyetçilik anlayışının farklı olduğunu kaydeden Yalçın, şöyle devam etti:

''Milliyetçilik konusunda halkı kendi görüşlerini kabule ikna etmek için türlü dolambaçlı yollara giren Erdoğan'ın, milliyetçilik tarifinde ruh, nitelik ve kimlik yoktur. Kimliksiz ve milliyetsiz milliyetçiliği ise Türk halkı asla kabullenmeyecektir. Bu anlamda AK Parti liderine bir kez daha hatırlatıyoruz ki Türkiye Türklerin vatanıdır. Türklerin ülkesinde Türk milliyetçiliğine düşmanlık etmek, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktan farksızdır.''

Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmesine yönelik faaliyetlerin önündeki tek engelin, Türk milliyetçiliği fikriyatı olduğunu savunarak, ''Milliyetçilik vazgeçilmez, terk edilemez ve daima yüksek bir değer olarak kalacaktır, bu realiteden rahatsız olanlar, Türk milletinin değerleri ve kıymet hükümleriyle savaşanlar, havanda su dövdüklerini er geç anlayacaklardır'' görüşüne yer verdi.

KAYNAK : AA