Gazi Şehrin Çocukları

Nar Yayınları Çocuk Serisi’nden çıkan, Neslihan Saltaş’ın yazıp Cem Güney Ceylan’ın resimlediği Gazi Şehrin Çocukları, küçük kahramanların büyük cesaretini gözler önüne seriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 13:03 GÜNCELLEME 28.09.2024 13:03 KİTAP
Gazi Şehrin Çocukları

Gazi Şehrin Çocukları, Antep’in Fransızlara karşı verdiği tarihi direnişi, iki cesur çocuğun gözünden duygusal ve etkileyici bir üslupla anlatıyor.

Kiminin yaşı 14, kimininki 10, kimisi henüz oyun çağında…  Yaşları küçük ama kalpleri kocaman olan bu vatansever çocuklar, Antep’in bağımsızlık mücadelesinde ön saflarda yer alıyorlar. Onlar,  boylarına boslarına bakmadan, cesurca düşmanla savaşmak için Kuvay-ı Milliye saflarına katılıyorlar.

Zeynep ve ninesi, Fransızların köylerini basacağı endişesiyle evleriyle sessizce vedalaşarak yola çıkarlar. Amaçları sadece kendilerini değil, aynı zamanda vatanlarını da savunmaktır. Bu kutlu yolda, aynı ideal için çarpışan nice kahramanla tanışırlar: Duran, Yusuf, Muallim Efendi, Şahin Bey ve Çavuş… Yaşları kaç olursa olsun, hepsinin yüreğinde aynı tutku vardır: Vatan aşkı.

Zeynep ve ninesi, direnişe katıldıklarında artık sadece nene ve torun olarak anılmayacaklardır. Bundan sonra Zeynep’in lakabı “Garip”, ninesinin lakabı ise “Ana” olacaktır. Onlar, vatanı savunan sayısız ana ve garibin sesi, cesaret ve azmin sesi olacaktır.

Gazi Şehrin Çocukları; isimsiz kahramanların destansı mücadelesini, Antep’in tarihi direnişini, vatan sevgisini ve birlik ruhunu ilmek ilmek dokuyor. Çocukların kalplerine vatan sevgisi ve cesaret tohumu ekerek, geçmişin tozlu sayfalarını yeniden aralıyor.

 “Antep 15 Ocak 1920’de işgal edildi. Ekim ayında şehir Fransızlarla verildi. Kadını erkeği, genci yaşlısı herkes bu mücadelenin isimsiz kahramanları olarak tarihe adını yazdırdı…”

Bir Masal Anadolu

Mehmet Akif ve Çanakkale

Bir Filozofun Romanı: Nurettin Topçu

Sonsuza kadar yaşayacak bir hatıranın hikayesi: Mansur'un anıları

KAYNAK : Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR