TÜGVA tarafından düzenlenen Kitap Kurdu Yarışması'nın bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından hayata geçirilen ve bir marka hâline gelen ve bu yıl 7. düzenlenecek Kitap Kurdu projesinin 2024-2025 lansmanı İzmir’de TVF Atatürk Voleybol Vestel Spor Kompleksi’nde gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 13:42 GÜNCELLEME 23.10.2024 13:43 KİTAP
TÜGVA tarafından düzenlenen Kitap Kurdu Yarışması'nın bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından hayata geçirilen ve bir marka hâline gelen Kitap Kurdu projesinin 2024-2025 lansmanına İzmir’de TVF Atatürk Voleybol Vestel Spor Kompleksi’nde gerçekleştirdi.

Bu yıl yedincisinin düzenlendiği Kitap Kurdu Yarışması lansman programına 8 bin kişi katılım sağladı. Lansmana TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, milletvekilleri, birçok basın mensubu, STK yöneticisi ve ortaokul öğrencileri katıldı. Geçtiğimiz yıl 138 bin 408 başvuruyla rekor bir kitap yarışmasına imza atan TÜGVA, bu yıl ise 300 bin gence ulaşmayı hedefliyor.

BİR ÖNCEKİ YILIN REKORU KIRILDI

Lansman programında konuşma yapan TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, ”Kitap okumayan bir toplum, kültürel olarak güçsüzleşir. Dilini kaybeden millet, kimliğini de kaybeder. Kitaplar bir milletin hafızası ve umududur. Ancak okuyan ve düşünen milletler, kendi medeniyetlerini inşa eder. Her birimizin okuyacağı bir kitap, yarının Türkiye’sine bırakılmış bir iz olsun. Kitap Kurdu projesiyle hedefimiz yalnızca sayılara ulaşmak değil, okuyan ve üreten bir gençlik hareketi başlatmaktır. Çünkü okuyan her genç, bir iz bırakır. Haydi hep birlikte bir iz bırakalım! Gelin, 300 bin öğrenciye ulaşalım. Okudukça gelişelim, düşündükçe üretelim, ürettikçe hayallerimizi gerçekleştirelim. Çünkü dünya, okuyanların hayalleriyle şekillenir” şeklinde konuştu.

Lansman programında konuşan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve İlim Yayma Vakfı Genel Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, “Bizim çocukları çok seven bir cumhurbaşkanımız var. Ödüller için yarışacaksınız ama bundan sonra hayatlarınızda yeni bir arkadaşınız olacak onlar da kitaplar. Bunun için var mısınız? Bu yarışma çok güzel bir yarışma. Bu sene hedefimiz 300 bin ortaokul öğrencisinin kitap okuma alışkanlığı kazanması olacak. Ortaokullu öğrenciler belirlenen kitapları kendileri edinerek yarışmaya hazırlanacak. Ayrıca öğrenciler TÜGVA tarafından sunulan mobil uygulama olan ‘Lala Sesli Kitap’ üzerinden de yarışma kapsamındaki kitapları edinebilir” dedi.

Ortaokullu gençlerin yarışmada ortaokullu öğrenciler; 5.-.6 ve 7.-8. sınıflar için belirlenen 3’er kitap belirlendi. Kitaplar sırasıyla; Sudaki Umut Benoy, Dedem Kodlama Öğreniyor, Gizemli Misafir, Peygamberler Bize Ne Söyler, Filistin Hikâyeleri ve Kendi Şiirini Yaşayanlar.

Yarışmaya katılan öğrenciler 6 kitaplık okumanın ardından kitap başına 25 soruluk bir sınavda ter dökecekler. Türkiye geneli 81 ilden katılıma açık olan yarışmanın son başvuru tarihi 15 Aralık 2024 olarak açıklandı. Yarışma, 20-21-22 Aralık’ta çevrim içi, 15 Ocak’ta ise yazılı sınav şeklinde yapılacak.

Yarışmaya tugva.org üzerinden başvuran ortaokullu öğrenciler, sınıf seviyelerine uygun belirlenen kitapları okuyarak sınava hazırlanacak. Sınav sonunda dereceye giren ilk 10 öğrenciye birçok ödül verilecek. Birinciye Umre veya Balkan Turu (ailesinden 2 kişi ile birlikte) ve 15 bin TL, ikinciye bilgisayar ve 12 bin TL, üçüncüye elektrikli scooter ve 9 bin TL ve sonraki ilk 10 dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilecek.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR