Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri 14-15 Ağustos’ta yapılacak
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığınca, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında tüm vatandaşlar, 14-15 Ağustos’ta Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenecek etkinliklere davet edildi.
ABONE OLAlevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından “Birlik İçin Sözümüz Var” başlığıyla yapılan paylaşımda, Hacı Bektaş Veli’nin “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” anlayışına vurgu yapıldı.
Paylaşımda, Hacı Bektaş Veli’nin insanı merkeze alan öğretilerine dikkat çekilerek, “Eline, beline, diline sahip olmanın, incinsen de incitmemenin, yetmiş iki millete bir nazarla bakmanın” hikmetinin yeniden hatırlanacağı belirtildi.
BİRLİK ÇAĞRISI YAPILDI
Hacı Bektaş Veli’nin yolunun ayrılığı değil birliği, kini değil muhabbeti, ötekileştirmeyi değil kardeşliği büyüttüğüne işaret edilen paylaşımda, birlik ve kardeşliğin ortak değerlerle güçlendirilmesi çağrısı yapıldı.
Başkanlık, “Gelin, gönül gönüle verelim. Gelin, muhabbet meydanında cemal cemale duralım.” ifadeleriyle vatandaşları etkinliklere davet etti.
14-15 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK
Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, 14-15 Ağustos’ta Cumhuriyet Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek.
Paylaşım, “Birlik için sözümüz var. Muhabbet için meydanımız, kardeşlik için ikrarımız var.” ifadeleriyle tamamlandı.