Arda Güler oynayacak mı? Montella açıkladı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Portekiz maçı öncesi Arda Güler'le ilgili kararı yarın vereceklerini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2024 22:12 GÜNCELLEME 21.06.2024 22:13 MİLLİ TAKIMLAR
Arda Güler oynayacak mı? Montella açıkladı

Teknik direktör Vincenzo Montella, Portekiz maçı öncesi konuştu. İsmail Yüksek'in durumunun iyi olduğunu belirten Montella, Arda Güler'de ufak bir yorgunluk belirtisi olduğunu ve oyuncuyla ilgili kararı yarın vereceklerini aktardı.

Montella'nın açıklamaları şöyle:

"Şöyle söylemek lazım; dört günde bir oynadığınızda zihinsel enerjinizi toparlamanız gerekiyor. Sonrasında fiziksel enerjinizi toparlamanız gerekiyor ama baktığınızda hiçbir takım mükemmel değildir. Biz kendi artılarımızı ve eksilerimizi biliyoruz. Daha çok artılarımızı çoğaltarak ilerlemeye çalışıyoruz.

MONTELLA: "PORTEKİZ'İN MÜKEMMEL BİR TAKIM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"


Portekiz'in mükemmel bir takım olduğunu düşünmüyorum. Onların da eksileri var, farkındayız. Onları da biliyoruz.

"İSMAİL YÜKSEK'İN DURUMU GAYET İYİ"

Biliyorsunuz ki ben önceden bilgi vermeyi sevmem ama İsmail Yüksek'in durumu gayet iyi. İdmanlara da düzenli bir şekilde devam ediyor. Yarın belki baştan, belki sonradan oyuna dahil olabilir. Bu bilgiyi size vermeyeceğim tabii ki.

"ARDA GÜLER'DE YORGUNLUK BELİRTİSİ VAR"

Aslında birkaç tane değişiklik olabilir ya da olmayabilir. Arda Güler'in durumuna iyi bir şekilde bakmamız gerekiyor. Ufak bir yorgunluk belirtisi var. Riske girmeye değer mi değmez mi ona yarın karar vereceğiz.

CRISTIANO RONALDO SÖZLERİ

Cristiano Ronaldo inanılmaz bir oyuncu. Bir sezonda 50 gol atabilen bir oyuncu. Böyle bir oyuncuya sahip oldukları için zor bir maç olacağını söyleyebilirim.

"HEDEFİMİZ TOPA SAHİP OLMAK"

Biz kendi kimliğimize, kendi oyunumuza odaklanacağız. Güçlü noktalarımızı avantaja çevirmeliyiz. Sabırlı oyunumuzu birlik beraberlik içinde göstermeliyiz. Bizim hedefimiz topa sahip olmak. Portekiz'in de öyle. Bizim topu ayağımızda tutma noktasında gelişmemiz gerekiyor.

"DAHA İYİ BİR DEFANSİF DURUŞA SAHİP OLMALIYIZ"

Daha iyi bir defansif duruşa sahip olmalıyız. Bunu sağlamak da forvetlerimizden başlıyor. Defansif anlamda iyi olduktan sonra ofansif oyuncularımızın ne kadar iyi olduğunu zaten biliyoruz. Gürcistan maçında biz 22 şut attık onlar 12.

"ÜLKEMİZDE FORVETSİZ OYNADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORLAR"

Ülkemizde şöyle bir durum var; forvetsiz oynadığımızı düşünüyorlar. Rakip hocanın ne kadar ofansif oynadığımızı söylemesi beni mutlu etti açıkçası.

Kerem Aktürkoğlu'nun açıklamaları ise şöyle:

"Golü topu sürüyorken 3 kez kaçırdım. Bunun şakasını yapıyorum golden beri. Kulübe benimle koştu, kaleye kadar sürecektim de vazgeçtim. Kolay gibi gözükse de zor bir pozisyondu.

"GRUPTAN LİDER OLARAK ÇIKMAZ İSTİYORUZ"

Maçlara hiçbir takım beraberlik veya mağlubiyet için çıkmaz. Tabii ki galibiyet almak istiyoruz, onun için hazırlandık. Bizim de eksiklerimiz var, Portekiz'in eksiklerini iyi çalıştık. Galibiyet alıp gruptan net bir şekilde lider olarak çıkmak istiyoruz.

"SABIRLI OLURSAK YARIN GALİBİYETLE AYRILMAMIZ KAÇINILMAZ OLUR"

Sabır bizim en büyük parolamız. Acele etmezsek yaparız. Biraz heyecanlı bir milletiz, bir an önce olsun istiyoruz. Bu bende de biraz var. Hazırlık maçları sonuç olarak kötü gözükebilir ama oyun olarak çok anlamlı noktalara dokundu. Sabırlı olursak yarın galibiyetle ayrılmamız kaçınılmaz olur.

Takım savunması böyle turnuvalarda en önemli etkenlerden birisi. İlk maçta verdiğimiz pozisyonlar bizi sıkıntıya soktu ama Portekiz'e karşı oyun anlayışımız daha farklı olacaktır. Ben de takım savunmasına yardım eden bir oyuncuyum çok fazla belli olmasa da. Yarın inşallah bunu takım olarak gösterebiliriz.

"YARIN KAZANDIĞIMIZ ZAMAN ÇOK FARKLI BİR HAVA OLACAK"

Hazırlık maçlarının mağlubiyetle geçmesi moralimizi biraz bozmuştu. İlk maçın turnuvanın gidişatını etkileyebileceğinin farkındaydık. İçeride yaş olarak ve dostluk olarak birbirine yakın bir grup var. İlk maçı kazandık ama hiçbir şey bitmedi. Kazandığımız zaman yarın çok farklı bir hava olacak. Ülke olarak buna ihtiyacımız var.

"YARIN OYNAYIP OYNAMAYACAĞIMI BİLMİYORUM"

Oynayıp oynamayacağımı bilmiyorum ama rakibimize karşı hazır olmamız gerekiyor. Belli şablonlara her oyuncu hakim, Türkiye'de çok fazla üçlü oynayan takım olmadığı için sıkıntılar yaşanabiliyor ama bunlara hazır olmak zorundayız. İlk dakikalarda farklı bir skor elde edersek onların oyununun değişeceğini biliyoruz."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR