'Ders aldık' diyen milli yıldız Paraguay maçı şifresini açıkladı: 'Kontrollü oynayacağız'
026 FIFA Dünya Kupası D Grubu 2. maçında Paraguay'la karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nda Yunus Akgün, Mert Günok ve Kaan Ayhan açıklamalar yaptı.
ABONE OLAvaya Stadyumu'nda gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yunus Akgün, Avustralya maçında kendilerine inananları hayal kırıklığına uğrattıklarını dile getirdi.
Yaşanan yenilginin beklemedikleri bir sonuç olduğunu vurgulayan Yunus Akgün, şunları söyledi:
"Üzüldük, kendi eleştirilerimizi yaptık. Dersimize çalıştık ve yarın final maçına çıkacağız, zor bir maç olacak. Paraguay da kazanmak için sahada olacak. Bizim kadromuz ve kalitemiz çok iyi, kazanacak güçteyiz. Beklentilerin farkındayız, inşallah yarın kazanıp ülkemize 3 puan armağan etmek istiyoruz. İlk maçta Avustralya'nın böyle oynamasını bekliyorduk. İstatistik olarak iyiydik ama topu kaleye sokamadık. Onların tuzağına düşmüş olduk. Golü bulduktan sonra dirençleri daha da arttı. İlk golü biz atsaydık farklı olurdu. Kendi performansıma gelince, hocam ne zaman görev verirse elimden geleni yapıyorum. Yarın bana şans verirse ülkemiz ve takım arkadaşlarım için elimden geleni yapacağım."
Paraguay'ın savunma anlamında iyi özelliklere sahip olan fizik gücü yüksek bir takım olduğunu belirten Yunus Akgün, "Avustralya gibi savunma yapacaklardır. Biz de ilk maçtan dersimizi aldık. Daha kontrollü şekilde oynayacağız." dedi.
"İLK MAÇTA ÜZÜLDÜK AMA ETKİLENMEDİK"
A Milli Futbol Takımı'nın 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katıldığına dikkati çeken Yunus Akgün, bu sebeple takım olarak sahaya çok hırslı çıktıklarını ancak bu durumun bazen iyi sonuçlar vermediğini ifade etti.
Kontrollü olmaları gerektiğini belirten 25 yaşındaki futbolcu, "Bize iyi bir ders oldu. Yarın tabii ki zor bir maç bizi bekliyor ama inşallah kazanıp 3 puan alacağız." diye konuştu.
Galatasaray'da hücum presle öne çıktıklarını aktaran Yunus Akgün, "Ön alanda baskı yapmayı seviyorum. Ama bu da maç maç değişiyor, hocamızın ne istediği önemli. Paraguay, Avustralya gibi çok geriden oyun kuracak mı göreceğiz. Onların oyun sistemine göre yapacaklarımız değişecek." ifadelerini kullandı.
Teknik direktör Vincenzo Montella'nın kendilerine ilk günden bu yana özgüven aşıladığını kaydeden Yunus Akgün, şöyle konuştu:
"Futbolda kaybetmek de var kazanmak da. Bunu bilmek lazım. Bazen istediklerimizi sahada yapamıyoruz. Hocamız bu durumun özgüvenimizi kırmamasını istiyor. İlk maçta üzüldük ama çok etkilenmedik. Bunlar futbolda var. Biz yarın elimizden geleni yapıp ülkemize 3 puan hediye etmek istiyoruz."
"BURADAN BAŞARILI DÖNMEK İSTİYORUZ"
Avustralya karşısında istemedikleri bir yenilgi yaşadıklarını dile getiren Mert Günok, şöyle konuştu:
"Bu maçın ardından haklı olarak çok fazla eleştiriye maruz kaldık. Ülkemizin beklentisi büyük, biz de büyük umutlarla geldik. Ama siz de gördünüz, turnuvada favori gösterilen takımların puan kaybettiklerini gördük. İlk maçı çok kötü oynamadık. Sonuçta vurduğumuz şutlardan birisi gol olsaydı, girdiğimiz pozisyonlardan birisini değerlendirseydik daha farklı şeyler konuşurduk. Bunu daha önce yaşadık. Avrupa Şampiyonası'nda Arda Güler çok uzaktan vurdu gol oldu, Mert Müldür zor bir topa vurdu gol oldu. Turnuvaya galibiyetle başlamıştık. Burada bunu yapamadık. Ama hiçbir şey bitmiş değil. Yarın çok önemli bir maçımız var, bizim için final maçı. İyi şekilde hazırlandık. Milletimizin desteğini biliyoruz. İyi oynamadığımız zaman bizi eleştireceklerdir, bu seviyede bu durum gayet normal. Ama hem onları sevindirmek hem de üstümüze düşeni yapmak istiyoruz."
Turnuvada oynanan bütün karşılaşmaları izlediklerini dile getiren Mert Günok, "Defans yapan takımlar çoğunlukta. Paraguay'ın yarın sahaya nasıl bir anlayışla çıkacağını bilmiyoruz ama ilk maçlarında ABD'den 4 gol yedikleri için Avustralya gibi bir oyun oynayabilirler. Önemli olan bizim nasıl oynadığımız, girdiğimiz pozisyonları değerlendirmemiz. Oyunu daha çabuk oynamamız gerekiyor. Avustralya maçında biraz eksik olan da buydu, bunları analiz ettik. İyi bir oyunla galip gelmesini bileceğiz." ifadelerini kullandı.
Türkiye'de eleştirilerin hem iyi hem de kötü yönde coşkulu şekilde olduğunu ifade eden Mert Günok, bunlara alışkın olduklarını belirtti.
Takımda Avrupa'nın birçok önemli liginde oynayan deneyimli futbolcuların olduğunun altını çizen tecrübeli kaleci, "Bu seviyede eleştirilere alışkın olmalıyız. Herkes bizim iyi olmamızı istiyor, bu eleştirilerin yoğunluğu da belki bu yüzden. İnşallah biz galip geleceğiz ama yine eleştiriler olacaktır. Önemli olan kazanmak ve turnuvada gidebildiğimiz kadar gitmek. Bu takım birçok aşamadan geçti. Avrupa Şampiyonası olsun, Uluslar Ligi'nde A Ligi'ne çıkmak olsun, bu takım aynıydı. Buraya nasıl geldiysek, buradan da başarılı şekilde dönmek istiyoruz." diye konuştu.
Kaleciler arasında sürekli konuştuklarını aktaran Mert Günok, şunları söyledi:
"Kaleciler olarak iyi bir arkadaşlığımız var. Uğurcan bu sene iyi bir sezon geçirdi. Hem ligde hem Avrupa'da hem de milli takımda başarılı maçlar çıkardı. Benim ona çok fazla şey söylememe gerek yok. İlk maçta bazı eleştirilere maruz kaldı. Hem bu sezon hem de genel olarak performansıyla beklentileri karşılamış bir isim. Gereğini yapacaktır. Burada kim oynarsa gereğini zaten yapıyor. İyi bir arkadaşlığımız var ve birbirimize destek oluyoruz."
"MAÇI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"
Avustralya karşısında yapamadıklarını yapmak istediklerini vurgulayan Kaan Ayhan, "Güçlü bir oyun sergilemek isteyen bir ekibiz. Maçı sabırsızlıkla bekliyoruz. Maç inşallah istediğimiz skorla biter ve bizi destekleyen milletimize galibiyet armağan ederiz." ifadelerini kullandı.
Dünya Kupası öncesinde gruptaki her türlü senaryoyu akıllarından geçirdiklerini dile getiren deneyimli futbolcu, "Dünya Kupası'na hazırlık süreci diye bir durum var. Takım arkadaşlarım ve ben ilk maçı daha başarılı oynamayı çok isterdik. Bu düşündüğümüz senaryolardan birisiydi. Bir sonraki maçta belki bambaşka bir senaryoyla karşılaşabiliriz. Profesyonel açıdan bakınca oyuncuların kalitesini de göstermemiz gerekiyor. Karakterimizle cesur şekilde oynamalıyız. Bunun için çalışıyoruz ve inşallah bunu sahada gösteririz." açıklamasında bulundu.
Paraguay'ın oyun felsefesi olarak Avustralya'ya yakın bir takım olduğunu belirten Kaan Ayhan, şunları söyledi:
"Paraguay fizik anlamında ve boy anlamında o kadar zorlayan bir savunmaya sahip olamayabilir. Avustralya'ya oranla ön tarafta daha tehlikeli ve bireysel yeteneği yüksek oyunculara sahipler. Biz kendimize odaklanmalıyız. Biz, biz olduktan sonra, son 12-13 maçta gösterdiğimiz oyunla Paraguay'ı yeneceğimizi düşünüyorum. Yarınki maçta bizim hangi motivasyonla, hangi duruşla maça başlayacağımız önemli. Bunu yaptığımız zaman skor da bizim yanımızda olacaktır."