Tunus'lu imama deprem şakası yaptılar

Tunus'ta bir radyo, davet ettiği imama program sırasında deprem şakası yaptı. İmamın depreme verdiği tepki sosyal medyada günün konusu oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2013 11:54 GÜNCELLEME 16.08.2013 13:16 Ortadoğu
Tunus'lu imama deprem şakası yaptılar

Tunus'ta bir radyo programına katılan imam, dinleyicilerin sorularını yanıtladığı sırada şiddetli bir sallantıyla karşı karşıya kaldı. Stüdyonun beşik gibi sallanmasının ardından programın sunucusu kendini masanın altına attı. Ancak Tunuslu imamın verdiği tepki ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

Stüdyonun sallanması başlar başlamaz panik yapmayarak soğukkanlı bir şekilde tekbir getirmeye başladı. Panik yapmayan imam bir yandan deprem dualarını okurken diğer yandan korku dolu anlar yaşayan program sunucusuna ‘sakin ol, korkma, dua et' şeklinde uyarıda bulundu.

Sürekli dualar okuyan imama yapılan şaka ise sadece sallantıyla sınırlı olmadı. Şaka sırasında kendini yere bırakanlar, ölü ve yaralı taklidi yapanlar oldu. Ancak imam, üst üste gelen şoklar karşısında soğukkanlılığını korumayı başardı. Salavatlar getiren imam ‘Allah'ım sen bizi koru, sen Tunus'u koru' şeklinde dua etti.

Stüdyonun kapısına doğru hareket eden imam içerideki durumu görünce etrafındakilerini sakinleştirmeye devam etti. O sırada program sunucusunun kendisine koltukla korunması gerektiğini söylemesinin ardından başının üstüne koltuğu alarak dualar eşliğinde beklemeye devam etti. Bir süre sonra imamın yanındaki sunucu kendini yere bıraktı.

İmam kapıyı açarak içeriden yardım istedi. Yerdeki kişiyi kolundan tutarak dışarı çıkarmak istedi. Stüdyodan dışarı çıkan imam yerde yatan bir kişinin üzerine koltuk düştüğünü gördü ve koltuğu üzerinden kaldırarak yaralıyı dışarı çıkardı. Etrafından yardım isteyen imam çevresindekileri sakinleştirmeye devam etti.

Ancak bir süre sonra gerçek ortaya çıktı. Radyo çalışanları, imamın bu tepkisi karşısında kendisini alkışladı. Neler olduğunu anlayamayan imam büyük bir şaşkınlık geçirdi.

KAYNAK : Haber7