Mısır'ın Durra'sı direnişin sembolü oldu

Kahire yakınlarındaki Giza'da demokrasi yanlılarının gösterilerine yönelik silahlı saldırıda 12 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Babanın ölen oğlunu kucaklayışı ve ağlayışı Filistin intifadasının sembolü olan Muhammed Durra'yı hatırlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2013 22:39 GÜNCELLEME 10.11.2013 12:18 Ortadoğu
Mısır'ın Durra'sı direnişin sembolü oldu

Cuma günkü saldırıda can veren çocuğun babası, oğlunun cansız bedenine sarılarak ağladı. Müslüman Kardeşler bir bildiri yayınlayarak çocuğun ölümünü Filistin intifadasının sembolü olan Muhammed Durra'ya benzetti.

Acılı babanın etrafında toplanan diğer Mısırlılar gözyaşlarını tutamadı. İnternete yüklenen görüntüler kısa sürede Mısır'daki direnişin sembolü haline geldi.

Mısır güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonrası darbe alan 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Küçük çocuk babasının kucağında son nefesini verirken acılı baba elindeki telefonla çaresiz bir şekilde yardım istedi. Çevrede bulunan Mısırlılar çaresiz babayı gözyaşları içinde izledi. Çocuğunu kaybeden baba ise 'Allah böyle emretti' diyerek metanetini gösterdi.

Filistin'de, 2000 yılında patlak veren 2'nci İntifada'da İsrail ordusuyla Filistinliler arasında çıkan çatışmanın ortasında kalan Filistinli çocuk Muhammed el Durra babasının arkasına saklanarak gözyaşı dökmüş ve mermilerin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. 

Filistin'deki o görüntüler dünya kamuoyunda İsrail saldırılarının sembolü olmuş ve uzun süre tartışılmıştı. Şimdi ise Mısır'daki bu görüntüler Mısır'daki direnişin sembolü haline geldi. 

İŞTE O AĞLATAN GÖRÜNTÜLER;

KAYNAK : Haber7