Çocuk katiline bak! "İsrail hukuk devletidir"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail'in olaylara hukuk çerçevesinde cevap vereceğini" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2014 14:13 GÜNCELLEME 09.11.2014 16:29 Ortadoğu
Çocuk katiline bak! "İsrail hukuk devletidir"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran'ın nükleer bir devlet olmasını" onaylayan herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini belirtti.

"İSRAİL BİR HUKUK DEVLETİDİR"

Netanyahu, kabine toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in bir "hukuk devleti" olduğunu ve "yasaları çiğneyenlerin" sert biçimde cezalandırılacağını ifade ederek, "Taş ve havai fişek atanlara, yolları kapatanlara ve ülkemizin yıkılması çağrısında bulunan gösterilere karşı sert tedbirler alacağız" dedi.

GAZZE'YE YİNE TEHDİT

Daha önce yaptığı "İsrail devletini yıkmaya yönelik girişimlerde bulunanların vatandaşlıklarının iptal edilmesi" yönündeki açıklamasını tekrarlayan Netanyahu, Hamas, Raid Salah önderliğindeki İslami Hareket ve Fetih'i bu konuda "kışkırtıcılıkla" suçladı.

İRAN NÜKLEER YAPAMAYACAK

ABD, AB ve İran arasında yürütülen nükleer müzakerelere ilişkin de Netanyahu, İran'ın nükleer silahlara sahip olmasını önlemek için "her şeyi yapmaları" gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Uluslararası camianın önünde iki açık seçenek duruyor. Ya İran'ın istekleri karşısında pes edecekler ki bu sadece İsrail'i değil tüm dünyayı tehlike altına sokacaktır. Ya da İran'ın nükleer silah üretmeyi amaçlayan politikalarını son vermesini isteyecekler. İsrail, İran'ın nükleer bir devlet olmasını onaylayan herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyecektir."