Yunanistan Başbakanı Çipras İran'da

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, "Yunanistan Başbakanı'nın İran ziyareti iki ülke için dönüm noktasıdır'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2016 17:12 GÜNCELLEME 08.02.2016 17:12 Ortadoğu
Yunanistan Başbakanı Çipras İran'da

Resmi ziyaret kapsamında başkent Tahran'a gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri ile Sadabad Sarayı'nda heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Çipras ile Cihangiri arasındaki basına kapalı toplantının ardından çeşitli alanlarda iş birliği protokolleri imzalandı. İki ülke heyetleri arasında diplomatik pasaport sahipleri için vizelerin kaldırılması ve ilişkilerin geliştirilmesi alanında 3 mutabakat zaptı imzalandı.

İmza töreninin ardından konuşan İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, "Bu görüşmede, enerji, petrol ve gaz, petrokimya ürünleri, karayolu ve deniz taşımacılığı ve aynı zamanda bilim ve kültürel alanlardaki iş birliği hakkında olumlu görüşmeler yaptık. Yunanistan Başbakanı'nın İran ziyareti, iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için dönüm noktasıdır" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Çipras, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'yle de basına kapalı görüşmeler gerçekleştirdi.

KAYNAK : AA