Hamaney: Büyük şeytan 30 yıl sonra yeniliyor

İran'ın dini lideri Hamaney, ABD'nin Ortadoğu siyasetinin yenildiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2011 15:44 GÜNCELLEME 31.05.2011 15:44 Ortadoğu
Hamaney: Büyük şeytan 30 yıl sonra yeniliyor

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin Ortadoğu'daki siyasetlerinin başarısız olduğunu ve kendisine bağlı rejimleri kaybetmeye başladığını söyledi.

Ayetullah Hamaney, Tahran'da Devrim Muhafızları'na ait Harp Okulu'nda yaptığı konuşmada, bölgedeki son gelişmelere değindi.

ABD'nin başından beri İslam Devrimi ve İran halkını yenilgiye uğratmak için tüm gücünü seferber ettiğini belirten Hamaney, ''Ancak İran ve bölgedeki siyasi gerçekler, ABD'nin bugün İran İslam Devrimi karşısında dize geldiğini gösteriyor'' dedi.

Hamaney, ''ABD'nin Filistin konusunda yenilgiye uğramasının, bu ülkenin karşı karşıya kaldığı diğer bir çaresizlik örneği olduğunu'' ifade etti.

''Büyük Şeytan' olarak tanımladığı ABD'nin, hassas Ortadoğu bölgesindeki siyasetlerinin yenilgiye uğradığını ve bunun ''Allah'ın vaatlerinden biri olduğunu'' kaydeden Hamaney, ''Büyük Şeytan, 30 yıl önce kendisine bağlı rejimlerden sadece fasit Pehlevi rejimini kaybetti, ancak bugün diğerlerinin de elden çıkmasına şahit olmakta'' diye konuştu.

İran'ın dini lideri Hamaney, ''hak yolundaki mücadele ve direnişe Allah'ın yardım edeceğini'' ifade etti.

KAYNAK : AA