10 bin kadına girişimcilik eğitimi

Millî Eğitim Bakanlığı, “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” ile 10 ilde 100 danışman yoluyla 10 bin kadına girişimcilik eğitimi verecek.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2015 16:52 GÜNCELLEME 06.04.2015 16:52 Özel Haber
10 bin kadına girişimcilik eğitimi

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi”ni İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı ile tanıttı.

Girişimcilikte Önce Kadın Projesi ile Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ,  Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir ve Samsun’da danışman öğretmenler aracılığıyla 10 bin kadına girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim verilerek kadınların el emeğinin kazanca dönüştürülmesi planlanıyor.
 
Kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer

Kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı amaçlayan Girişimcilikte Önce Kadın Projesi, ürettikleri ürünlerden gelir elde etmek isteyen kadınları bilgi iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlarla tanıştırarak girişimcilik kapasitelerini arttıracak.
Proje kapsamında halk eğitim merkezlerinde bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik üzerine eğitim alan kadınlar, kendileri için özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak, el emeklerini kazanca dönüştürecek.
 
Kadınlar web üzerinden el emeği ürünlerini pazarlayabilecek

Açılış töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt  şunları söyledi: “Kadınların sosyo-ekonomik olarak güçlendirilmesi düşüncesiyle hayata geçirilen ‘Ürün Satış Portalı’ndan daha fazla kadının yararlanmasını sağlamak amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğiyle kadınların ürettikleri el emeği ürünleri web üzerinden pazarlamaları için gerekli alt yapı oluşturulmuştur. Bu kapsamda halk eğitim merkezlerinde yetiştirilen danışmanlar aracılığıyla kursiyerlere dijital ve mobil teknolojiler, pazarlama,  mali yükümlülükler,  iletişim becerileri ve girişimcilik konularında eğitimler gerçekleştirilecektir.  
Proje özellikle ev hanımlarının aile yaşantılarından fedakârlık yapmadan ev ekonomilerine katkı sağlaması ve üreten kadınlarımıza yeni fırsatlar sunmak üzere yapılandırılmıştır. Ayrıca proje kadınların halk eğitim merkezlerindeki ücretsiz eğitim fırsatlarını tanımasına öncülük ederek hayat boyu öğrenme faaliyetlerine kadınların katılımını desteklemektedir.”
 
Girişimcilik ve teknoloji eğitimleri verilecek

Projenin ilk aşamasında 100 danışman öğretmen, uzman eğitmenler tarafından, bilgi teknolojileri ve girişimcilik konularında eğitim alacak. Eğitimi tamamlayan öğretmenler, Nisan ayı itibarıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Samsun, Bursa, Diyarbakır, Elazığ ve Giresun’da bulunan halk eğitim merkezlerinde açılacak Girişimcilikte Önce Kadın sınıflarında 100’er kadına eş zamanlı olarak eğitim verecek. Sertifikalı eğitim olarak tasarlanan ve Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanması hedeflenen eğitimler; bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik alanlarında uygulamaya yönelik, kolay anlaşılır ve kısa içerikler barındıracak. Eğitim alan kadınlar, proje kapsamında özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunabilecek.
 
Başarılı projeler ödüllendirilecek

Eğitimler tamamlandıktan sonra,  ortaya çıkan projeler Girişimcilikte Önce Kadın Projesi Ödülleri kapsamında da değerlendirilecek. Başvuruların değerlendirilmesinde, katılımcıların proje öncesindeki durumları, projeyle yaşanan değişim süreci, proje sonrasına yönelik beklentileri dikkate alınacak.

Proje tarafı yetkililerinden oluşan danışma kurulu tarafından yapılacak değerlendirme sonucu en başarılı 5 kadına ödül verilecek.

Birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL ve iki kişiye jüri özel ödülü olarak 2.000 TL verilecek. Ayrıca, 300 kadına KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden yararlanmaları sağlanabilecek. Projeye katılan 10 bin kadının tamamı katılım sertifikası alacak.