Michael Phelps'ten sonra ilgi patladı

Amerikalı yüzücü Michael Phelps'in vücudundaki "hacamat" izleriyle dikkati çekmesinin ardından bu işleme ilgi arttı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2016 10:59 GÜNCELLEME 17.08.2016 11:24 SAĞLIK
Michael Phelps'ten sonra ilgi patladı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 5 altın, 1gümüş madalya kazanan Amerikalı yüzücüMichael Phelps'in vücudundaki "hacamat" izleriyle dikkati çekmesinin ardından bu işleme ilgi arttı. Özellikle kanlı hacamatın bilimsel olarak hiçbir faydası kanıtlanmamış olsa da kuru hacamatın kasları rahatlattığı biliniyor.

5 ALTIN,1 GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda 5 altın, 1 gümüş madalya kazanan Amerikalı yüzücü Michael Phelps'in vücudunda "hacamat" kaynaklı olduğu öne sürülen izlerin görülmesi, Manisa'da aralarında sporcuların da bulunduğu birçok vatandaşı hacamat yaptırmaya yöneltti.

Manisa'da kurduğu merkezle yıllardır hacamat tedavisini uygulayan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Muzaffer Yurttaş, yüzyıllardır bir tedavi yöntemi olarak kullanılan hacamatın, vücudu dinlendirdiğini ve sağlıklı kalmasını sağladığını belirtti.

Dünyada yaygın bir şekilde kullanılan tedavinin, bir detoks metodu, bir koruyucu sağlık tedavisi olduğunu kaydeden Yurttaş, Manisa'da son zamanlarda özellikle sporcuların hacamat yaptırmak için başvurduğunu, hacamat tedavisinde gözle görülür bir artış olduğunu belirtti.