Tere otunun akciğere faydaları nelerdir? Tere otu nasıl kullanılır?

Kalp ve damar sağlığını koruyan tere otu, içerdiği yüksek besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve özellikle kış aylarında sıklıkla görülen solunum yolu hastalıklarına iyi gelen tere otu keskin bir tada sahip olduğundan tek başına yenmesi tavsiye edilmemektedir. Peki tere otu kürü zayıflatır mı?

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2022 17:50 GÜNCELLEME 15.01.2022 17:51 SAĞLIK
Tere otunun akciğere faydaları nelerdir? Tere otu nasıl kullanılır?

Türkiye’nin her bölgesinde yetişebilen tere otu, genellikle salatalarda tüketilen antioksidan kaynağı bir bitkidir. Halk arasında ilaç olarak kullanılan tere otu vücuttaki serbest radikallerle savaşarak kanser hücrelerinin yayılmasına engel olmaktadır. Zengin vitamin ve mineral kaynağı olan bitkinin solunum yolu hastalıklarına da iyi gelmektedir. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan tere otu, vücuttaki yağların yakılmasına yardımcı olarak daha hızlı kilo vermeyi sağlamaktadır. 

Tere Otunun Faydaları Nelerdir?

Keskin ve acı bir tada sahip olmasına rağmen sağlığa oldukça faydalı olan ter otu, halk arasında hastalıklara karşı şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. Tere otunun vitamin ve minerallerinden en iyi şekilde istifade edilmek için salatalarda tüketilmesi tavsiye edilir. Sahip olduğu zengin besin değerleri, bedenin gün içinde alması gereken vitaminleri kısmen karşılamaktadır. Anne sütünü çoğalttığı için özellikle emziren kadınların tüketmesi tavsiye edilir. Tere otunun sağlığa olan bilinen faydaları:

Kişniş otu çayı faydaları nelerdir? Kişniş otunun faydaları ve zararları...

  • Antioksidan özelliğinden dolayı vücudun toksinlerden arınmasını sağlar ve iç organları koruyarak daha sağlıklı çalışmalarını sağlar.

  • Sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı olarak vücutta meydana gelen serbest radikallerle savaşarak kanserden korur.

  • Kötü kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur. Kalp krizi riskini azaltır.

  • Demir oranı yüksek olduğundan kansızlığa iyi gelmektedir. 

  • A vitamini eksikliğinden kaynaklı olarak görülen görme bozuklukları, kuru cilt, deri döküntüsü, saç dökülmesi ve sağlıksız saçlar, idrar yolları iltihaplanmaları, kemik ve diş yapısında zayıflık, uyku problemleri ve bağırsak enfeksiyonları gibi hastalıklara iyi gelmektedir. 

  • Nezle, grip, astım gibi solunum yolu hastalıklarını tedavi etmekle birlikte balgam sökücü özelliği bulunmaktadır.

  • Hafızayı güçlendirerek Alzheimer riskini azaltır. 

  • Daha zinde ve enerjik tutar.

  • Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kaynaklı olarak iç organlarda görülen tahribatı onarır.

  • Besin değerleri sayesinde anne sütünün artmasını yardımcı olur.

  • Saçların güçlenmesini, canlanmasını sağlayarak dökülmesini önler. 

Deve sütünün faydaları nelerdir? Deve sütünün kansere faydaları...

Tere Otu Nasıl Kullanılır?

Tere otunun hem kendisi hem de tohumu tüketilebilir. Yemeği olmayan tere otunun kendine has acı bir aromaya sahip olduğundan dolayı tek başına tüketilmesi de tavsiye edilmez. Daha çok salatalarda, yoğurtla ve balla tüketilmesi tavsiye edilen tere otunun çayı da yapılabilir. 

Tere Otu Çayı (Kürü): 2 su bardağı kaynayan suyun içerisine 10-15 yaprak tere otu atılır ve kısık ateşte 3 dakika kadar kaynatılır. Demlenen çay yapraklardan süzülür ve gün içinde aç karnına içilir. 5 gün boyunca uygulanması tavsiye edilen bu kür, idrar yolu enfeksiyonlarının sökülmesine, vücudun toksinlerden arınmasına ve anne sütünün artmasında oldukça etkilidir. Demir eksikliği tedavisinde, sindirim sisteminin çalışmasında ve solunum yolu hastalıklarında da faydalıdır. 5 gün boyunca içilmesi önerilen çay, her gün taze olarak hazırlanarak tüketilmelidir. 

Saçların daha sağlıklı ve güçlü uzaması, saç derisinde oluşan kepeklenmelerin tedavi edilmesi için aynı kürü 1 litre su ile yaptıktan sonra saç diplerine masaj yaparak saç ve saç derisi yıkanarak uygulanır.

Nar ekşisi faydaları nelerdir? Nar ekşisi içilir mi?

Tere Otu Zayıflatır Mı?

Metabolizmanın hızlanmasında etkili olan tere otu yoğurtla karıştırılarak yendiğinde yağ yakmayı hızlandırmaktadır. Dengeli beslenme ve sporla birlikte tere otu kürü tüketilirse bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olduğundan dolayı daha çabuk zayıflamaya yardımcı olmaktadır. 

150 GR Tere Otu Besin Değerleri

Karbonhidrat (g) 1.94
Protein (g) 3.45
Yağ (g) 0.15
Lif (g) 0.75
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 61.5
Potasyum (mg) 495
Kalsiyum (mg) 180
Vitamin A (iu) 4786.5
Vitamin C (mg) 64.5
Demir 0.3