Normal vücut sıcaklığı kaç derece olmalı? Yüksek ateş kaç derecedir? Yüksek ateş belirtileri...

Vücudun enfeksiyon hastalıklarına karşı savaşması sonucu vücut ısısı normalin üzerine çıkmaktadır. Uzun sürmesi ya da doğru müdahale edilmemesi halinde riskli durumlara neden olmaktadır. Peki covid-19'un en yaygın belirtisi olan yüksek ateş kaç derece olmalıdır? İdeal vücut ısısı kaç derecedir? İşte yüksek ateşin belirtileri ve tedavi yöntemleri...

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2020 10:13 GÜNCELLEME 07.12.2020 10:27 SAĞLIK
Normal vücut sıcaklığı kaç derece olmalı? Yüksek ateş kaç derecedir? Yüksek ateş belirtileri...

Vücut ısısının yükselmesi, vücutta olağan dışı durumların en önemli belirtisi olarak kabul edilir. Yüksek ateş, herhangi bir enfeksiyon hastalıklarının vücuda bulaşması sonucu vücudun direnç göstermesi ve enfeksiyonla savaşması vücut ısısının normalden daha yüksek olmasına yol açmaktadır. Yüksek ateş, vücudun enfeksiyonla savaşması neticesinde görülmektedir. Günlük hayatımızda yaşanabilecek enfeksiyon, iltihap ya da mevsimsel hastalıkların en önemli belirtisi olarak görülen yüksek ateş, son 1 yılda binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan korona virüsün en riskli belirtisidir. 

 

NORMAL VÜCUT ISISI KAÇ OLMALIDIR?

Sağlıklı bir insanın normal vücut ısısı 36.2-37.2 olarak kabul edilmelidir. Vücut sıcaklığının 37.2’nin üzerine çıkması yüksek ateş olarak kabul edilmektedir. Bu durumdaki kişiler doğru tedavi yöntemlerine baş vurarak vücut sıcaklığını normale inmesini sağlanmalıdır.

 

Korona virüs nasıl bulaşır? Korona virüs için alınması gereken alınması gereken önlemler...

YÜKSEK ATEŞ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Vücut ısısının normalin üzerine çıkmasıyla birlikte vücutta bazı semptomlar görülmektedir. Yüksek ateşle birlikte görülen belirtiler şöyledir:

- Terleme

- Titreme

- Üşüme

- Halsizlik

- Susuzluk

- İştah kaybı

- Kas ve kemik ağrısı

- Baş ağrısı

Korona virüsten nasıl korunurum? Coronavirüs (Koronavirüs) için alınması gereken önlemler

YÜKSEK ATEŞ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

1- Bol Bol Su İçmek: Gün içinde bol su içmek vücutta bulunan toksin, bakteri, virüs ve iltihabım doğal yollarla atılmasını sağlamaktadır. Enfeksiyon hastalarının çok sıvı kaybetmesinden kaynaklı olarak sıvı kaybetmesini önlemek için gün içinde içilen normal su miktarında da fazla su tüketilmesi tavsiye edilir. 

2- Hava Almak: Yüksek ateş kişilerde üşümeye neden olmaktadır. Bundan dolayı ateşi çıkan kişi kat kat giyinmek isteyerek ısınmak ister. Bu durum vücut ısısının artmasına neden olarak ateşin düşmesine engel olmaktadır. Bundan dolayı yaşam alanında hava sirkülasyonu olması, daha hafif ve rahat bir şeyler giyerek çok soğuk olmamakla birlikte serin yerlerde kalınması gerekmektedir.

Tarçınlı limonlu su içmek zayıflatır mı? Kan şekerini dengeleyen tarçınlı suyun faydaları...

3- Ilık Duş: Ateşin düşmesi için soğuk duş doğru kabul edilse de yanlış bir tutumdur. Vücut ısısının düşmesi için ılık su ile duş alınması tavsiye edilir. 

4- Islak Havlu: Vücut ısısının düşmesi için ıslak havlu veya bezi koltuk altı, alın ve esneye koyarak ateşin düşmesi hızlandırılabilir. 

5- Sirkeli Su: En yaygın bilinen ateş düşürme yöntemlerinden biri de sirkeli su ile müdahaledir. Sirkeli ılık su ile ıslatılan bez alın ve ense bölgesine koyarak vücut ısısı düşürülmeye çalışılabilir.

Sirke tüketmenin faydaları nelerdir? Her gün sirke içmek hangi hastalıklara iyi gelir?

6- Derin ve Rahat Nefes: Ateşin düşürülmesinde etkili olan bir diğer yöntem ise rahat nefes almaktır. Burnun sirkeli su ile temizlenmesi daha iyi açılmasına yardımcı olabilir. Bunun yanında kaynayan suyun içine atılan kekik yağı, okaliptüs yağı ve mentol solunum yollarının daha hızlı açılmasına yardımcı olmaktadır. Tıkalı burnun açılması için bir diğer yöntem ise burun çevresine mentollü krem sürülmesidir.