Doğru temizlik nasıl olur? Evinizi corona virüsünden temizleme yolları...

Tüm dünyayı saran korona virüs nedeniyle umumi ve hususi alanlar büyük tedbirlerle dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Bu süreçte, kimyasal madde içeren temizlik malzemelerinden kaçınarak daha doğal ve etkili yöntemle doğru temizlik yapılması önerilmektedir. Evlerin hijyen koşullarında detaylıca ve doğru temizlenmesine dikkat edilmelidir. İşte ev temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2021 14:31 GÜNCELLEME 27.01.2021 14:32 YAŞAM
Doğru temizlik nasıl olur? Evinizi corona virüsünden temizleme yolları...
Doğru temizlik nasıl olur? Evinizi corona virüsünden temizleme yolları...

Corona virüsün tüm dünyada yayılması ve can almaya başlaması herkesin tedbir alıp evinde kalmasına neden oldu. Özellikle tehlike arz eden 60 yaş üstü yaş grubu ve uluslararası seyahatlerde bulunan kişilerin 14 kuralı bağlı olarak evde kendini izole etme kuralı konuldu. İnsanlar kendilerini virüsten korumak izole ederken yapmaları gereken çok önemli kurallar vardır. Bu kuranların en önemli ve hayati olanı ise kişisel hijyen. Evde olunursa dahi kişilerin sıklıkla ellerini yıkayarak dezenfekte etmesidir. Bunun dışında sağlıklı beslenerek bağışıklık sistemini güçlendirmesi tavsiye edilmektedir.

Kişisel temizliğin ve bakımın yapılmasının yanı sıra yaşam alanının da hijyen koşullarına uyması ve doğru şekilde dezenfekte edilmelidir. Nevresimlerin ve kıyafetlerin en az 60 derece sıcaklıkta sık sık dezenfekte etmeleri tavsiye edilmektedir. 

EVLERİN DOĞRU ŞEKİLDE CORONA VİRÜSTEN TEMİZLENMESİ 

Evlerin virüs ve mikroplardan arınması için ciddi bir temizlik yapılması gerekir. Temizlik yaparken arışı miktarda kimyasal kullanarak hem doğaya hem de kişinin kendisine zarar vermesinden kaçınılması çok önemlidir. Aşırı kimyasal kullanarak hem ev doğru şekilde temizlenmiş sayılmaz hem de kullanılan zararlı temizlik malzemeleri kişinin solunum yollarına zarar vererek hasta olmasına sebep olabilir. 

Evi temizlerken yapılmaması gereken en büyük hata çok çeşitli kimyasal malzemenin bir araya getirilerek dezenfekte işleminin yapılmasıdır. Esasında uygun olan ise kaynar suyun içerisine birazcık sirke koyarak yüzeylerin temizlenmesidir. Burada başvurulması önerilen tek husus ise sirkenin kötü kokusuna karşı suyun içerisine güzel kokulu bir deterjan vs eklenebilir. 

Evin temizlenmesindeki bir diğer önemli husus ise eşyaların düzenli havalandırılması ve günlük kullanılan eşyaların sık sık çırpılmasıdır. Evden çıkılmayan şu kritik günlerde solunan havanın temiz olması çok önemlidir. Kişiler kendilerini corona virüsten muhafaza etmeye çalışırken başka alerjik hastalıklara neden olabilir. Bundan dolayı solunan havanın sürekli sirkülasyonla yenilenmelidir.

Çamaşırların yüksek derecelerde sık sık yıkanması ve özellikle evde bebek bulunuyorsa bu konu da daha hassa olarak bebeğin eşyalarının çok iyi dezenfekte edilmesi mühimdir. Yıkanan eşyaların yaşam alanında değil de ayrı bir yerde kurutulması hatta imkan varsa kurutma makinelerinde çamaşırların kurutulması tavsiye edilir. 

Eşyaların ve evin iyice temizlenmesinin ardından, yeme içme alnının da hijyenine çok dikkat edilmelidir. Tabak, tencere vb mutfak gereçlerinin muhakkak bulaşık makinelerinde iyice temizlendiğinden emin olduktan sonra kullanılması gerekir. Mutfakta pişirilen yemeklerin iyice pişirilmesine dikkat edilmelidir.

Evin her yerinin iyice temizlenmesinden emin olunduktan sonra kişilerin her gün duş almaları, ellerini çok iyi dezenfekte etmeleri ve diğer tüm hijyen koşullarına uyarak evlerinde vakit geçirmeleri çok önemlidir. Dünyayı tesiri altına alan bu zor durumunu atlatana kadar umumi yerlerden uzak durmaya, temizliğinden emin olmayan kişilerle muhatap olmamaya ve toplu taşıma kullanmamaya özen göstererek evlerinde izole bir şekilde bu süreci atlatmaları için sabırlı olmaları herkesin için faydalı olacaktır.